Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Een setje sokken voor oom Henk

Gepubliceerd: 17 November 2022 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Jennifer

Ieder jaar hoor ik rond deze tijd mensen met hetzelfde probleem. De feestdagen zijn weer in zicht, maar wat is in hemelsnaam een leuk cadeau? Een setje sokken voor oom Henk en een douchegelletje voor tante Irene? Of toch maar weer een cadeaubon?

In mijn familie word ik vaak gezien als de cadeaugoeroe. Verjaardagen, kerst, het maakt niet uit of ik heb een origineel cadeau klaar. Maar wat als je het eigenlijk niet zo goed weet? Of het gevoel hebt dat je alles al eens gegeven hebt? Daarom kom ik je helpen!

De belangrijkste, eerste vraag is natuurlijk hoeveel je wilt uitgeven. Je kunt voor dat bedrag een cadeau gaan zoeken, maar hét ideale cadeau voor elke prijs is een cadeaumandje. Je tikt ergens een goedkoop mandje op de kop (Action bijvoorbeeld) of een borrelplank. Daarna voeg je allerlei dingen toe die de persoon in kwestie leuk vindt. Zo heb ik mijn oma eens een mandje gegeven met een fles Marakesh, een kookboek, dropjes, nagellakjes, noem het maar op. Daar was ze enorm blij mee.

Wil je geen fysiek cadeau geven? Ook dan is er voor ieder wat leuks. Zo is er het Amsterdam Light Festival, een leuke musical, een high tea, een stedentripje, een dagje naar de kerstmarkt, of een van de ‘in concert’-voorstellingen. Bijvoorbeeld Home Alone of Pirates of the Caribbean. Het is in een concertzaal waar de film op het grote doek afspeelt en het orkest de muziek speelt. Van uitjes kun je zelf ook leuke combinaties maken. Neem bijvoorbeeld iemand mee naar een goede film met een etentje vooraf.

Wil je het in deze tijden wat goedkoper houden dan kan dat natuurlijk ook! Een zelf samengestelde borrelplank wordt vaak erg gewaardeerd en kun je zo duur maken als je zelf wilt. Hetzelfde geldt voor een bier- en wijnpakket. Voor de lezers onder ons is een boekenbox – met nieuwe óf tweedehands boeken – samenstellen ook een leuk idee! Als je rond Black Friday (25 november) voor een cadeau gaat kijken, kun je soms meer of duurdere cadeaus kopen voor hetzelfde geld.

Kom je er nou echt niet uit dan is een cadeaubon natuurlijk ook altijd goed. Het gaat immers om het idee … toch?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top