Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Darice de Cuba is webdeveloper bij Profielen. Zij is geboren op Aruba en woont sinds 2000 in Nederland. Ze houdt zich graag bezig met toegankelijkheid en inclusie waarover ze blogt op haar Engelstalige blog. Darice is laat-doof. Naast front-end developer is ze ervaringsdeskundige met expertise in inclusief design.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Terug naar kantoor, failure to launch

Gepubliceerd: 29 March 2022 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • Darice

Maandag 21 maart zou mijn eerste dag terug op de redactie zijn na twee jaar fulltime thuiswerken. Voor de pandemie zat ik vier dagen per week op de redactie, maar sindsdien ben ik er niet meer geweest. Het plan was om met het complete redactieteam weer samen live te vergaderen in plaats van via Teams. Maar al voor half negen kreeg ik de eerste app met onheilspellend nieuws.

Een gezinslid van mijn schrijftolk (die omdat ik doof ben de vergadering ‘live ondertitelt’) testte positief. Mijn schrijftolk zelf testte negatief maar had wel klachten. Nu zijn zelftesten al niet zo betrouwbaar als PCR-testen, dus in combinatie met mijn status als risicogroepslid sloegen de twijfels toe over doorgaan met live vergaderen.

Al snel volgen berichten van andere redactieleden die ook klachten hebben maar negatief testen. Al snel besluiten we dat het niet veilig zou zijn om samen op redactie te vergaderen. Last minute vergaderen we via Teams. Voor mij voelde het toch als een flater. Hoewel ik niet dol ben op om 7 uur opstaan en haasten om de trein te halen, keek ik ernaar uit weer op redactie te werken en mensen in het echt te zien.

Maar twee jaar gewoonte om mezelf zo veilig mogelijk te houden is niet makkelijk af te schudden. Dus besloot ik dinsdag ook thuis te werken, want als zoveel mensen klachten hebben is het toch een risico. Woensdag bleek dat ik de juiste beslissing genomen had: hoofdredacteur Tosca testte positief op een zelftest en vervolgens ook op de betrouwbaardere PCR-test. Had ik samen met haar op de redactie gezeten dan was er een goede kans geweest dat ik besmet zou zijn geraakt.

Gelukkig heeft Tosca geen ernstig klachten, maar voor mij is het niet zeker dat ik er zo makkelijk vanaf kom. Ik zit in de hoogste risicogroep en ‘mild’ is voor ons een andere ding dan voor gezonde mensen. Rationeel weet ik dat de kans dat ik ooit besmet raak reëel is, maar ik blijf stug mijn best doen om het te voorkomen. Ziek zijn is hoe dan ook niet leuk en long covid is echt niet iets dat ik zou willen oplopen.

Het zal nog wel een paar maanden duren voordat deze golf uitgeraasd is en de ziekmeldingen omlaaggaan, zeker nu al alle maatregelen losgelaten zijn en vreemde mensen het weer prima vinden in je personal space te staan en zitten.

Ik ben ready to launch maar zal van dag tot dag de situatie moeten beoordelen, of ik wel of niet het risico wil nemen om met het ov te reizen en op locatie te werken.


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top