Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 oktober 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Groot deel RDM Innovation Dock minstens week dicht na leidingbreuk

Gepubliceerd: 21 June 2022 • Leestijd: 0 minuten en 52 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Verschillende werkplaatsen en meerdere lokalen in RDM Innovation Dock zijn minstens een week niet te gebruiken door waterschade. Afgelopen zaterdag ontstond er een grote lekkage door een leidingbreuk.

‘Schade aan studentenwerkstukken is er gelukkig niet of nauwelijks’, zegt de woordvoerder van RDM Innovation Dock. Schade aan installaties, machines en eventuele bouwkundige schade kan pas op een later moment worden vastgesteld. Vrijdag wordt duidelijk of de locatie volgende week weer geheel of gedeeltelijk gebruikt kan worden.

Lokalen en enkele labs gesloten

Gesloten zijn nu in elk geval de lokalen van de Hogeschool Rotterdam op de eerste verdieping, het Chemielab van de opleiding chemische technologie het het Elektrolab (Rotterdam Academy), de Houtwerkplaats, het Lijmlab en het Materialenlab.

Ook de open evenementenruimte (Baai 2) en de congresruimte (ID.02.10) zijn buiten gebruik.  Studenten die deze weken gebruik willen maken van de genoemde werkplaatsen kunnen contact opnemen met de instructeurs van de RDM Werkplaatsen, vertelt de woordvoerder: ‘Zij kunnen je verwijzen naar alternatieven, bijvoorbeeld de werkplaatsen op Academieplein.’ De contactgegevens zijn te vinden op hint.hr.nl/rdmwerkplaatsen.

Niet alles is gesloten. Vanaf vandaag zijn de Metaalwerkplaats, het Mobiliteitslab en het Protolab weer te gebruiken, net als de werkplaatsen in het bedrijvendeel van het pand (Aqualab en Energielab).

Tekst: Jos van Nierop
Foto’s: Via Frank van der Zwan

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top