Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 december 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hoe ik alle stadia van quarantaine doorliep

Gepubliceerd: 8 February 2022 • Leestijd: 1 minuten en 55 seconden • Jennifer

‘Goedemorgen, ik heb slecht nieuws …’ Zo begonnen alle mailtjes die ik op de vroege vrijdagochtend verstuurde en alle telefoontjes die ik pleegde. Ik kon er niet omheen: ik was ziek.

En dan begint het proces. Met je zieke hoofd die auto in om een roteind te rijden, omdat alle testlocaties overvol zitten. Het afbellen van werk, school en stage. En dan: de eindeloze quarantaine.

Voor ik de uitslag kreeg verkeerde ik nog in het stadium van ontkenning. In de afgelopen twee jaar ben ik regelmatig getest en tot nu toe altijd negatief. Ik moest er niet aan denken in die sleur te belanden, alles af te bellen en een week op mijn kamer door te brengen. ‘Het zal wel een griepje of een verkoudheid zijn’, hoopte ik. De mensen in mijn omgeving beaamden dat. Toen ik dan toch de uitslag kreeg voelde het als een klap in het gezicht, maar ergens had ik het stiekem toch wel verwacht.

Na een dag koorts te hebben gehad kwam het besef dat ik nu eigenlijk een gevangene van mijn eigen kamer was. Ik voelde me verder inmiddels weer goed en zou normaal gesproken gewoon gaan werken. Het gevoel dat ik mijn collega’s in de steek liet en een watje was speelde op. Ik werd boos op de wereld en op mezelf. Ik lag maar een beetje in bed series en films te kijken terwijl ik zoveel nuttiger had kunnen zijn.

Op dag 4 voelde mijn leven als een verborgen-camerashow. Een experiment om me in te leven in mijn cliënten binnen de gedwongen GGZ. Die zitten vaak al vijftien jaar in deze situatie. Man, wat een respect heb ik voor deze groep.
Daarna begon ik me vooral verdrietig te voelen. Ik miste fysiek contact. Gewoon even een lekkere knuffel. Iemand om mee over je dag te praten. Even lekker lachen. Inmiddels had ik Netflix wel uitgespeeld en brandde mijn Switch nog net niet door. Ik haalde nergens meer plezier uit. Als geluk bij een ongeluk had mijn moeder aan het eind van dag 6 een positieve test. Dat wens je uiteraard niemand toe, maar die eerste knuffel voelde als een geschenk uit de hemel.

Toen ik ging accepteren dat ik niks aan de situatie kon veranderen en dat half Nederland in dezelfde situatie zat kon ik eindelijk rust vinden in het besef: Ik hoéf niks te doen en ik kan mijn lichaam nu even totale rust geven. Ik hoef me niet schuldig te voelen als ik om 23.00 uur nog in mijn pyjama in bed tv lig te kijken met een hoofd vol klitten en een bed vol snoepjes, haarelastiekjes, et cetera. Ik mag even slobberen.

Ik heb mystery kleurboeken besteld, heb nieuwe boeken opgepakt en heb die laatste paar quarantainedagen uiteindelijk fluitend doorlopen. Door aanhoudende klachten werd dit iets langer dan gehoopt, maar door die nieuwe mindset waren de dagen zo voorbij.

Nu ben ik heel benieuwd naar jouw quarantaine-ervaring. Heb jij een soortgelijk proces doorstaan? Heb je nieuwe hobby’s ontdekt? Laat het even weten, dan ga ik nog even verder kleuren :-p


Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top