Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
15 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Zeyad Al Mumar (25) is vierdejaarsstudent bedrijfskunde met veel passie voor het hoger onderwijs. Zijn persoonlijke missie is kennis delen en anderen helpen. Hij geeft de studenten in zijn blogs handige tips om hun studiesucces te vergroten.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Hoe maak je een goede indruk?

Gepubliceerd: 17 May 2022 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Zeyad

Je bent nog jong en hebt misschien nog niet veel communicatie-ervaring. Stel, je gaat naar een meeting met ervaren en succesvolle mensen in je vakgebied. Hoe maak je een goede indruk zodat ze je verder willen helpen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat deze mensen niet totaal anders zijn dan jij. Ze hebben ook hun struggles, frustraties, doelen en wensen. Wanneer je zulke mensen ontmoet, zet ze niet op een voetstuk maar wees gewoon vriendelijk wanneer je met ze praat.

Succesvolle mensen zijn vaak mensen die zelf hard hebben gewerkt voor wat zij bereikt hebben. In de meeste gevallen waarderen zij ook het ondernemende en volhardende gedrag, dat hun vandaag zo ver heeft gebracht. Dus als jij kan laten zien dat je ambitieus bent, serieus met je toekomst bezig bent en bereid bent om ervoor te gaan, dan gaan ze zichzelf in jou zien.

Precies dat werkt in jouw voordeel. Want ze zullen snel bij zichzelf denken: ‘Deze persoon heeft de drive en ambitie om iets van zijn leven te maken, zo was ik vroeger ook.’ Ze hebben daar respect voor en zijn dan sneller bereid om jou verder te helpen. Als je er staat met de intentie: ‘Ik ben hier om te leren, kan ik een advies van jou krijg?’ en hen benadert vanuit een hoek dat je open-minded en coachable bent, dan zullen ze vaak bereid zijn om jou ergens mee te helpen.

Succesvolle mensen worden vaak benaderd voor hulp zoals een baan, stageplek of wat dan ook. Veel mensen willen iets van hen. Benader ze op een manier zonder gelijk iets van hen te willen, maar stel gewoon vragen, zodat je iets nieuws van die persoon kan leren. Ik denk dat zij dan vaak ook open-minded tegen jou zullen zijn. En zo kun je ook ontdekken of je misschien waarde aan hun leven kan toevoegen of iets op kan lossen voor hen.

Blijf jezelf trainen in communicatie. Oefen in situaties die voor jou minder belangrijk zijn zodat je je zekerder voelt in een belangrijke meeting. Want je weet maar nooit, misschien krijg je nooit een tweede kans om een goede eerste indruk op jouw toekomstige baas, stagebedrijf of opdrachtgever te maken.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top