Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

In het nieuwe Profielen Magazine lees je alles over alledaags activisme

Gepubliceerd: 9 March 2022 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws

Als dingen niet gaan zoals je wil kan je je bij je lot neerleggen of in actie komen om de situatie proberen te verbeteren. Hoe pak je de regie? Profielen zocht het voor je uit in het nieuwe themanummer Power to the People!

Het zit de huidige generatie studenten niet mee: ze bouwen een studieschuld op, worden daar matig voor gecompenseerd en krijgen te maken met de corona-, de woon- en de klimaatcrisis. Het zal dan ook niemand verbazen dat er meer dan ooit wordt gedemonstreerd.

We vroegen deskundigen of demonstreren zin heeft en hoe je dat het beste aanpakt. Twee vrijwilligers van Activist Handbook delen hun tips & trics. We spraken studenten en medewerkers die zich al inzetten voor een betere wereld. Ze demonstreren, bestrijden armoede, helpen vluchtelingen of starten petities. Je vindt hun verhalen met mooie foto’s in het magazine. 

We spraken studenten en medewerkers die zich al inzetten voor een betere wereld.

Ook binnen de hogeschool gaat niet alles zoals gepland. Daar zijn allerhande medezeggenschapsorganen en klachten- en geschillencommissies voor ingericht, maar studenten vinden ook andere kanalen (de media, Instagram) om hun verhaal te delen en actie af te dwingen. Hoe succesvol dat is, lees je in het magazine.

We lieten Het Panel reageren op de stelling ‘Manieren voor studenten om invloed te hebben zijn niet meer van deze tijd’ waarin de hogeschoolmedezeggenschap gekraakt wordt. Verder zochten we uit hoeveel invloed studenten hebben op het curriculum van hun opleiding en illustreerde beeldredacteur Demian Janssen pamfletten voor alledaags activisme.

Genoeg te zien en te lezen in het nieuwe Profielen Magazine dus. Je kan het magazine online doorbladeren of een papieren versie uit de bakken op een van de Hogeschool Rotterdam-locaties pakken. Ze zouden er vanaf vandaag moeten liggen.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top