Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Introductie elektrotechniek: ‘Ik vind het wel spannend’

Gepubliceerd: 29 August 2022 • Leestijd: 3 minuten en 24 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het schooljaar is weer van start en dat betekent dat veel nieuwe studenten moeten worden ingewijd in het HR-leven. Profielen bezocht de introductie van de opleiding elektrotechniek en sprak tijdens de pizza-pauze met de jongste aanwas over hun verwachtingen, plannen en redenen om hier te komen studeren.

Floris: ‘Vooral duurzaamheid vind ik interessant en belangrijk’

Portret van Floris

‘Op de Open Dag merkte ik dat hier best wel een lekkere open sfeer was. Ik vind het belangrijk dat je als student een beetje op gelijke hoogte staat met de docent, voor mijn gevoel is dat zo hier.

Ik ben altijd al bezig geweest met techniek. Vooral duurzaamheid vind ik interessant en belangrijk omdat ik weet hoe hard de wereld achteruit gaat. Ik ben zelf heel erg bewust van wat ik doe, als ik bijvoorbeeld een scooter wil dan koop ik een elektrische en niet een met een benzinemotor. Ik ben nu ook benieuwd wat er allemaal achter schuilgaat, en ik hoop dat ik kan bijdragen aan een duurzamere wereld met verbeteringen die misschien wel door mij worden bedacht.

Ik hou wel van af en toe een feestje. Het rooster zit zo in elkaar dat we soms wel een middag of ochtend vrij hebben, en er zijn ook veel tussenuren. Als je die tijd gebruikt om te studeren dan ben je elke avond vrij en in het weekend ook. Dus dan kan ik vrijdag- en  zaterdagavond wel gewoon uitgaan.’

Benno: ‘Ik kijk wel uit naar het nieuwe schooljaar

portret van Benno

‘Ik ben niet zo van de introductiedagen eerlijk gezegd. De opdrachtjes die je moet doen zijn soms een beetje ongemakkelijk, maar het is op zich wel leuk om de mensen te leren kennen. Ik kijk wel uit naar het nieuwe schooljaar. Het is weer wat anders dan alleen maar dingen leren die ik eigenlijk niet wil leren, zoals op de havo.

Ik koos voor deze opleiding omdat ik zag dat er heel erg veel werk in is, en het zit ook een beetje in de familie want mijn opa zat in de beveiligingstechniek. Ik vind het ook aantrekkelijk dat deze opleiding minder theoretisch is dan veel andere hbo-opleidingen.’

Keshav: ‘Ik heb al elektrotechniek gedaan als vakantiewerk’

student Keshav

‘De vorige opleiding die ik deed was sportmarketing en management. Dat paste toch niet helemaal bij mij, vandaar dat ik voor wat anders gekozen heb. Ik vind het vooral leuk om met mijn handen te werken. Ik heb eerder bij mijn vader al elektrotechniek gedaan als vakantiewerk, en dat sprak mij wel aan. Mijn vader zit in de panelenbouw voor schepen, het is leuk werk maar ik weet niet of ik dezelfde kant opga. 

Ik ben niet van plan om op kamers te gaan. Met het ov hoef ik maar een half uur te reizen. En als de NS een keer staakt dan kan ik altijd met de auto komen.’

Angera: ‘Wiskunde is wel iets anders dan wat ik tot nu toe heb gehad’

portret van Angera

‘Ik heb een studiekeuzetest gedaan en deze opleiding kwam op de vierde plek. De rest van de aanbevolen opleidingen had ik al een soort van gedaan. Ik deed hiervoor de opleiding biomedisch laborant, dat is een beetje een mix van de drie andere opleidingen uit de test.

Mijn eerste indruk is dat er in mijn klas veel mensen zitten die ook al een andere opleiding hebben gedaan. Ik vind het wel spannend, zeker wel. Ik heb de zomerschool gedaan en merkte toen dat de wiskunde wel iets anders is dan wat ik tot nu toe heb gehad. Dus ik ben wel benieuwd hoe dat zal gaan straks. Dat maakt het ook wel leuk, het voelt als een uitdaging.

Het lijkt me wel leuk om op kamers te gaan, maar dat is wel lastig nu. Omdat ik ongeveer vier kilometer hiervandaan woon is de noodzaak er ook niet echt. Ik wil de komende tijd vooral concentreren op mijn studie en bijbaan als leidinggevende in een supermarkt. Ik ben niet echt bezig met feestjes en uitgaan.’

Danousha: ‘Ik kom uit Amsterdam maar heb toch gekozen voor de opleiding hier’

portret van Danousha

‘Ik hou van wiskunde en natuurkunde. Zelfs in mijn vrije tijd ben ik soms bezig met wiskunde en maak ik opdrachten uit oude wiskundeboeken. Alles met energie vind ik vooral interessant. Op het examen ging het veel over het berekenen van vermogen, dat soort opgaven vind ik uitdagend en erg leuk en daarom past deze opleiding denk ik goed bij mij.   

Ik kom uit Amsterdam maar ik heb toch gekozen voor de opleiding hier. In Amsterdam moet je eerst een algemene opleiding engineering doen, pas na een jaar kan je een richting kiezen. Dat wil ik niet want ik weet nu al dat ik elektrotechniek wil doen. Ik blijf wel in Amsterdam wonen en ben niet van plan om in Rotterdam op kamers te gaan. Wel heb ik het komende jaar mezelf als doel gesteld om zelfstandiger te worden. Ik kijk ook uit naar het nieuwe schooljaar, als ik hoor wat we allemaal gaan doen dan heb ik er veel zin in.’

Tekst en foto’s: Wietse Pottjewijd

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top