Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Je hoeft niet altijd thuis te studeren: probeer deze fijne plekken ook eens

Gepubliceerd: 8 September 2022 • Leestijd: 2 minuten en 42 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ben je jouw kamer en bureautje even helemaal zat maar moet je nog wel je schoolwerk afmaken? Dan zijn er in Rotterdam zat plekken om te studeren, muisstil of meer levendig. Student Beau neemt je mee naar haar favoriete adresjes.

Centrale Bibliotheek Rotterdam

Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam

De grote bibliotheek in Rotterdam is een populaire plek bij studenten. Hier zijn genoeg stopcontacten voor je laptop en je kunt beneden bij Starbucks een lekkere koffie halen voor tijdens het studeren. Vlak naast de bibliotheek is station Blaak waar je kunt komen met de tram, metro en trein. Makkelijk te bereiken dus met het (gratis!) openbaar vervoer. Wil je op je laptop werken, dan is er met een abonnement of dagpas Wifi om te gebruiken. De dagpas kost € 2,50, hiermee krijg je toegang tot de Wifi van de bibliotheek en kun je iets printen, scannen of kopiëren. Op de zesde etage vind je de stilteverdieping. Dit is erg fijn als je je even goed moet concentreren. Als je lid bent van de Bibliotheek kun je hier een afgesloten ruimte reserveren voor maximaal 10 personen.

De bibliotheek is open op maandag van 13.00 tot 21.00, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 21.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00.

NN Douwe Egberts Café

Stationsplein 25, 3013 AJ Rotterdam

Het Douwe Egberts Café is perfect om te studeren of te werken. Hier is het namelijk ook voor bedoeld, wil je bijkletsen met een vriend terwijl je een lekker koffietje drinkt dan kun je beter naar een ander café gaan.

Er staan lange tafels waar iedereen met zijn laptop zit te werken. Het café is naast station Rotterdam Centraal. Hier kan je komen met de tram, metro en trein dus ook deze locatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In dit café is het mogelijk om tijdens het studeren te genieten van de koffie- of theespecialiteiten, een fris sapje, een heerlijk stuk taart, lekkere koek of een broodje.

NN DE Café opent op werkdagen al om 7.30 en in het weekend een uurtje later. Sluitingstijd is standaard om 18.00 uur.

Hopper Coffee

Schiedamse Vest 146, 3011 BG Rotterdam

Hopper is bij de studenten in Rotterdam een erg bekende plek. De studenten komen hier om koffie of thee te drinken of om te studeren. Het moderne café is door de rustige sfeer een enorm fijne werkplek. Het zit hier namelijk vol met studenten die aan het werk zijn. Krijg je trek tijdens het werken? Geen probleem want Hopper is namelijk ook een bakkerij waar je een croissantje, koekje of taartje kunt bestellen, of als je wilt een uitgebreide lunch.

Hopper is elke dag van de week geopend, op werkdagen van 8.45 tot 18.00 en in het weekend van 10.00 tot 18.00. Actuele openingstijden vind je natuurlijk ook op hun website.

Heilige Boontjes

Eendrachtsplein 3, 3015 LA Rotterdam

Heilige Boontjes is eveneens een geliefd adres in Rotterdam. Het bevindt zich midden in de stad en is makkelijk te bereiken met de tram of metro. Als je uit metrostation Eendrachtsplein loopt sta je al gelijk voor het café. Er zijn veel tafels waar je kunt studeren en genoeg stopcontacten voor je laptop.

De koffie wordt hier eigenhandig gebrand door de medewerkers. De medewerkers zijn ex-gedetineerden, die hier een leer-werktraject aangeboden hebben gekregen. Hierdoor is het ook nog eens een inspirerende studieplek. Naast de koffie zijn er allerlei andere lekkere dingen te bestellen zoals snacks, gebak, ontbijt, lunch, diner en desserts.

Heilige Boontjes is alle werkdagen open van 8.00 tot 18.00 uur; op zaterdag gaat de deur om 10.00 uur open en op zondag om 12.00 uur.

Studeren op de HR?

Misschien vind je het fijn om niet thuis te studeren, maar wil je ook niet in een café of koffietent zitten. Je kunt natuurlijk ook op school terecht. Op alle HR-locaties zijn wel plekken waar je rustig kunt zitten om te studeren. In de mediatheken zijn er open leer centra en op een aantal locaties zijn er stille werkplekken. Sinds een paar jaar kun je ook op zaterdag op de hogeschool terecht, locatie Kralingse Zoom is voor alle HR-studenten op zaterdag open van 9.00 tot 16.00 uur.

Tekst: Beau Rebers/Edith van Gameren
Illustraties: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top