Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: BeerBingo bij Paddy Murphy’s

Gepubliceerd: 15 December 2022 • Leestijd: 2 minuten en 56 seconden • UIT Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Paddy Murphy’s op het Rodezand in Rotterdam is een van de weinige Ierse pubs in de stad. UIT-verslaggever Fenne ging er met haar huisgenoten Robine en Laura op 28 november naartoe om mee te doen aan de BeerBingo.

Portret van Fenne
Fenne van Putten

Elke maandag rond 00.00 organiseert de pub een beerbingo. Van oorsprong was de bingo een besloten evenement na sluitingstijd voor alleen de collega’s, maar omdat de gasten ervan hoorden en mee wilden doen heeft de pub besloten elke week op maandag een beerbingo te organiseren voor de gasten die een moeilijke maandag achter de rug hebben. Meedoen is ‘gratis’; om een bingokaartje te kunnen krijgen moet je wel minimaal één consumptie kopen. Maar je gaat natuurlijk geen beerbingo spelen zonder beer, toch?

De pub heeft drie ruimtes. Een daarvan is het sportgedeelte, dat alleen opengaat als er sport wordt uitgezonden (bijvoorbeeld rugby of voetbal). In het tweede gedeelte kan je romantisch of gezellig aan een tafel gaan zitten met je date of met je vrienden en het derde gedeelte is een grotere ruimte waar gedanst kan worden en de beerbingo wordt gehouden.

Stiekem langer op de wc

De pub is versierd met Engelse elementen en lichtjes, en heeft een warme en gezellige sfeer. Wifi is gratis en de wc’s zijn schoon en netjes, waarbij er leuke memes op de wc’s hangen waardoor je er stiekem wat langer blijft zitten 😉.

Je kan je jas ophangen aan een grote kapstok in de derde ruimte. Naar mijn ervaring wordt er niet gestolen, maar ik zou wel als tip willen meegeven om als het superdruk is, je jas in de gaten te houden, voor als iemand hem (per ongeluk) wil meenemen.

De pub is toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten. Als het druk is gaan de mensen voor je aan de kant. Minpuntje is dat er geen invalidentoilet is.

Valse bingo: dat wil je niet

De beerbingo begint met een leuke intro, waarmee je meteen klaarstaat om de cijfers te omcirkelen die genoemd worden. Tijdens de bingo komen vele grappen voor en neem je een grote slok wanneer er ‘beer break!’ wordt geroepen.

Met een valse bingo hebt kom je helaas niet makkelijk weg met een liedje zingen. Je moet namelijk aan het draairad draaien om er een cijfer uit te krijgen hoelang je de tepel van de host moet gaan likken. En ik kan je garanderen dat wil je niet – en hij ook niet -, dus let goed op of je daadwerkelijk bingo hebt 😉. Maar als je wel echt bingo hebt daarentegen, mag je ook aan het rad draaien en bepaalt het rad hoeveel biertjes je krijgt.

De gasten van de pub variëren van studenten tot toeristen. Als je van gezellig kletsen houdt is het een ideale plek om ook nieuwe mensen te leren kennen.

Wij hebben zelf geen snacks genomen, want de keuken was helaas dicht. Maar de pub heeft een klein menu, waarbij je de klassieke fish ‘n chips kan bestellen, maar ze hebben ook de chickenstrips, mozzarellasticks, burgers (vega en non-vega), frietjes en niet te vergeten bitterballen op het menu.  Het gaat qua eten dus meer om een ‘snelle hap als je wat drankjes op hebt’.

Waardering

Conclusie, is de pub een aanrader? Jazeker! We geven geen 5 sterren, omdat de beerbingo helaas laat is. Dat maakt het aan de andere kant ook wel leuk, maar als je de volgende dag weer moet gaan werken of studeren moet je niet een al te zware kater krijgen. Verder schenkt de Irish Pub geen Guinness, maar Murphy’s. Dus de Guinnessliefhebbers moeten naar een andere tent gaan.

Beoordeling: 4 sterren

Adres: Rodezand 15, Rotterdam

Openingstijden: De pub is elke dag open, maar de tijden verschillen, zie hieronder:

maandag17:00–02:30
dinsdag17:00–01:00
woensdag17:00–01:00
donderdag17:00–01:00
vrijdag14:00–02:30
zaterdag12:00–02:30
zondag12:00–00:00

Uitgegeven: Wij hebben twee rondes bingo gedaan, waarbij we grote glazen van een halve liter hebben besteld. Witbier 0,5 = 4,50, 2x cider 0,5 = 2x 7,20, 2x Snakebite = 2x 6,60, 2x Cider 0,5 = 2x 7,20, totaal 27,60. Zoals je ziet valt het mee, qua prijzen. Maar als je halve liter Heineken bestelt is dat natuurlijk goedkoper.

Bereikbaarheid: Metrohaltes Stadhuisplein en Beurs zijn allebei op loopafstand.

Leuk om te weten: Als je jarig bent krijg je een gratis shotje en wordt er een polaroidfoto van je gemaakt die uiteindelijk aan de muur komt te hangen.

Tekst en foto’s pub: Fenne van Putten
Foto Fenne: Darice da Cuba

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top