Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 februari 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Comfort food bij NIKO’s Resto

Gepubliceerd: 1 December 2022 • Leestijd: 2 minuten en 46 seconden • UIT


‘Dinner and a movie is back on the menu’ staat sinds een paar weken op de socials van KINO. Het door mij en vele Rotterdammers geliefde filmhuis heeft sinds een paar weken een nieuw menu met burgers in de hoofdrol. Van woensdag tot en met zaterdag kan je hier – naast een arthouse of mainstream film kijken – lekker gaan eten.

Mijn vriend Niels en ik liepen, zoals we meerdere keren per week doen, de gezellige bioscoop in de Gouvernestraat binnen. Voordat KINO haar deuren opende zat hier het filmhuis LantarenVenster, nu gevestigd op de Kop van Zuid. Het mooie interieur het warme licht zorgt voor een heimelijk thuiskomgevoel. Voordat we de nieuwe film The Menu keken (heel toepasselijk), namen we plaats in het restaurant.

Alleen maar comfort food

Het menu, samengesteld door Chef Kick Vogel, is enkel en alleen comfort food. Precies wat je wilt na een lange week werken. Opvallend aan de kaart, in strak design, is de keuze uit vlees maar ook veganistische opties. We kozen voor een vegan én een vlezige burger, met als sides de huisgemaakte friet (patat?). En om onze gezonde levensstijl nog iets van eer te geven kozen we voor de spicy cauliflower tempura.

Tegenover KINO, zit bakkerij Das Brot, om nog even in de Duitse sferen te blijven. Het brood voor de burgers komt bij hen vandaan. Het vlees is van Slagerij Ooteman en de veganistische vleesvervangers zijn afkomstig van Beyond Meat. Misschien ligt het aan mij, maar het eten smaakt toch lekkerder als ik weet waar het vandaan komt.

Dirty burger-ervaring

De vegan burger was net zo lekker als de ‘double smash burger’, en de homemade frietpatatjes waren ook om je vingers bij op te eten. De sappige burger droop van vet en saus tijdens het eten, een echte dirty burger-ervaring.

De spicy cauliflower daarentegen viel ons persoonlijk wat tegen, we vonden ‘m wat aan de smakeloze kant. De pipian verde-saus zou niet mijn keuze zijn geweest. Toch deed het weinig af aan de rest van het eten, want de rest van de kaart maakt het allemaal goed. We dronken een homemade icetea, en om het eten af te toppen trakteerden we onszelf op een diep blond bier genaamd ‘pornoblond’ en een dark ’n stormy cocktail.

Zalig zoete afsluiter

Met nog een klein beetje ruimte in de maag en het idee dat we erna twee uur konden uitbuiken tijdens de film deed ons besluiten de burnt basque cheesecake te nemen. Met cranberrycompote afgetopt was dit een zalige zoete afsluiter.

Op de socials hebben al meerdere mensen zich uitgelaten over het nieuwe menu. Zo ook Chef Perry de Man, bekend van zijn restaurant TOKO en zijn kookboek samen met Rotterdamse chef en legende Job Pattinasarany. De kippenleverdonut staat tussen de desserts op het menu. Hij noemt de donut op zijn instagram ‘next level’. Ik durfde het zelf nog niet aan, dus jullie weten wat je te doen staat …

Al met al een heerlijk vrijdagavond uitje. Naast het eten van hoge kwaliteit was de nieuwe film The Menu de moeite waard. Ik raad aan de film niet te kijken met een lege maag, want de mix van foodporn, horror en comedy zorgen ervoor dat je blij bent NIKO’s Resto bezocht te hebben.

Algemene waardering: 5 sterren

Uitgegeven per persoon: 32 euro per persoon, inclusief de drankjes.

Adres: Gouvernestraat 129-133, 3014 PM Rotterdam

Openingstijden:
NIKO’s resto is open van woensdag tot en met zaterdag
Woensdag en donderdag: 17:30-21:30
Vrijdag en zaterdag: 17:30–22:00

KINO is iedere dag van de week open van 10:00 tot 01:00, op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00.

Toegankelijkheid/bereikbaarheid:
KINO is bereikbaar met de tram, metro of bus.
Tram 4, halte Bloemkwekerstraat – 5 minuten lopen
Tram 4,7,8,20,23 en 35 vanaf halte Kruisplein – 7 minuten lopen
Metrohalte Eendrachtsplein – 4 minuten lopen
Bushalte Nieuwe Binnenweg – 5 minuten lopen

Ook zijn er meerdere parkeergarages op korte loopafstand te vinden.
Met de fiets komen is wel het beste, maar vergeet hem niet dubbel op slot te zetten.

Weetje: Momenteel zijn er twee filmzalen in aanbouw. Over een paar maanden zijn er in plaats van vier zes zalen waar men van alle arthousefilms kan genieten.

Tekst en foto’s: Donna Wijnmaalen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top