Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

WdKA-studenten organiseren veiling voor Oekraïne

Gepubliceerd: 11 March 2022 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Geld inzamelen voor hulp aan Oekraïne en de Oekraïense cultuur laten zien. Dat zijn de doelen van tweedejaars WdKA-studenten Yaroslava en Olha met een speciale kunstveiling. Ze krijgen hulp van een Russische vriendin.

Bloedende zonnebloem

Not so good‘, is het antwoord van Yaroslava op de vraag hoe het met haar gaat. Familie en vrienden zijn nog in Oekraïne en uiteraard maakt ze zich zorgen. ‘Het is nergens echt veilig’, zegt ze. Ze heeft haar ogen opgemaakt in de kleuren van de Oekraïense vlag.

Om iets te kunnen doen, organiseert de tweedejaars advertising een Oekraïense avond, samen met haar vriendin en landgenoot Olha, die ook tweedejaars is op de Willem de Koning Akademie.

‘Mensen laten kennismaken met de cultuur’

‘We wilden in eerste instantie gewoon een avond organiseren met Oekraïens eten en muziek’, zegt Yaroslava. ‘Ons belangrijkste doel is mensen laten kennismaken met de cultuur, zodat ze begrijpen waar we voor vechten.’ Het idee heeft zich later uitgebreid met een kunstveiling, waarvoor studenten hun werk beschikbaar hebben gesteld.

Met de verkoop van toegangskaarten en de opbrengst van de veiling hopen Yaroslava en Olha een mooi bedrag te kunnen over maken voor humanitaire hulp aan Oekraïne. ‘De opbrengst van de veiling en van de entreekaarten gaat voor honderd procent naar dit doel’, zegt Yaroslava.

Taart en zelfgemaakte borsjt

Bij een Oekraiens restaurant in Amsterdam hebben ze speciale taart besteld; zelf maken ze andere hapjes, zoals de beroemde borsjt. ‘En ik maak een authentiek recept van mijn oma’, aldus Yaroslava.

En terwijl de twee landen recht tegenover elkaar staan, helpt hun Russische vriendin en schoolgenoot Oleksandra* mee met het organiseren van de avond. Ze maakte de flyer, waarop twee bloedende zonnebloemen te zien zijn.

Wil je de Oekraïense avond en de veiling bijwonen, reserveer dan een plekje via Yaroslava: 1011735@hr.nl. De entree bedraagt 10 euro.
flyer van de avond

Tekst: Edith van Gameren
Flyer: Oleksandra*
* Naam op verzoek veranderd

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top