Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Welkom op deze mega-school: dit zijn de tips van de eindbazen

Gepubliceerd: 29 August 2022 • Leestijd: 3 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Je zit in een klas, op een opleiding van een instituut van de Hogeschool Rotterdam. Deze mega-school met zo’n 40.000 studenten en 4.000 medewerkers wordt bestuurd door drie eindbazen die samen het college van bestuur vormen. Wat doen ze en wat is hun advies voor je studieloopbaan?

HANS TAK

Ron Bormans, voorzitter

Portret cvb-voorzitter Ron Bormans

‘Welkom. Fijn dat je er bent. Ik hoop dat je je thuis voelt bij ons. En als je het even niet weet? Stel de vraag, vraag hulp aan een van de 4.000 collega’s die hier werken om jou een toekomst te geven.

Ik ben voorzitter van het cvb. Wij zijn eindverantwoordelijk voor de kwaliteit die al die mensen samen leveren. Als ons dat samen lukt, dan merk je dat doordat de opleiding van goede kwaliteit en goed georganiseerd is, kan rekenen op hoge tevredenheid van studenten en een sterke reputatie heeft in de buitenwereld. Je krijgt dan een opleiding die je de bagage meegeeft om succesvol de toekomst tegemoet te treden. In een school die je helpt, als je dat even nodig hebt.

Mijn advies: Stel het flink genieten van het studentenleven en de vrijheden die dat biedt, even uit. Zorg dat je de eerste maanden goed aangesloten blijft op school en de lessen. Wees actief in de les, stel vragen, ook al ben je misschien nog wat onzeker. We weten uit ervaring dat die eerste maanden belangrijk zijn. Werk actief aan sociale verbinding. Maak nieuwe vrienden, zoek een vereniging op. En als je je studie eenmaal op de rit heb, heb je nog jaren de tijd te genieten van het studentenleven in dat mooie en uitdagende Rotterdam!’

Zakia Guernina, cvb-lid

portretfoto van collegelid Zakia Guernina

‘Welkom, leuk dat je voor een opleiding bij Hogeschool Rotterdam hebt gekozen. Als lid van het college van bestuur stuur ik veranderingen aan op maatschappelijke ontwikkelingen.

Het is belangrijk dat jullie als professionals straks op de hoogte zijn van die maatschappelijke ontwikkelingen en daar ook een actieve rol in kunnen spelen. Denk hierbij aan kansenongelijkheid verminderen door het inzetten van zorginnovatie of systeemtechnologie, of het bevorderen van een duurzame betekenisvolle samenleving waarbij je leert dat niet alles draait om winstmaximalisatie, maar dat mens en natuur ook belangrijk zijn. We werken als hogeschool aan zo innovatief en inspirerend mogelijk onderwijs, want studenten zijn niet alleen op de hogeschool om kennis te vergaren, maar jullie zijn ook het talent dat straks de grote toekomstige transities in de stad en het land mede gaat vormgeven.

Op de hogeschool werken lectoren en docent-onderzoekers aan omvangrijke onderzoeksvraagstukken voor organisaties in het hele land. Zij jagen veranderingen aan door praktijkgericht onderzoek samen met het onderwijs. Het is belangrijk dat studenten daar onderdeel van zijn. Als je zo’n kans krijgt, grijp die met beide handen!

Ten slotte vind ik het belangrijk dat de hogeschool je tweede thuis wordt. Ik hoop dat je je als student bij ons welkom voelt en dat je jezelf kunt zijn. Via verschillende platforms zoals Included zetten wij ons in om dit te bevorderen. Neem er eens een kijkje.

Mijn tip aan jou is: vergroot je netwerk binnen en buiten de hogeschool. Neem deel aan dialoogpodia en events, waar je in contact komt met andere studenten en grote organisaties in Rotterdam. Word lid van een van de vele studenten- of studieverenigingen binnen de hogeschool of in de stad Rotterdam. Grote kans dat je waardevolle vriendschappen sluit voor het leven. Succes met je studie!’

Wijnand van den Brink, cvb-lid

portret collegelid Wijnand van den Brink

‘Wat leuk dat je op Hogeschool Rotterdam aan je toekomst komt werken! Als lid van het cvb stuur ik onder andere de portefeuilles bedrijfsvoering, vastgoed en duurzaamheid aan. Als student merk je dat in de locaties van onze gebouwen. Stuk voor stuk hebben ze een gunstige ligging en zijn goed bereikbaar met het ov en de fiets. De uitstraling in de gebouwen bepalen we samen met onze studenten, omdat vooral zij zich er de komende jaren thuis moeten voelen. Verder vind je in alle gebouwen goede voorzieningen, zoals de open leercentra en mediatheek waar je alleen of met medestudenten voor zelfstudie terechtkunt.

We werken al jaren aan een duurzame hogeschool. Dat zie je in onze gebouwen, bijvoorbeeld door het grote aantal zonnepanelen op onze gebouwen en door het gebruik van duurzame materialen. Ook in ons onderwijs en onderzoek speelt duurzaamheid een belangrijke rol en jij kunt ermee in aanraking komen via allerlei projecten en opdrachten voor organisaties uit de regio. Op deze manier zet jij je actief in voor de samenleving.

Voor nu wens ik je een succesvol collegejaar. Ik hoop dat je alle kansen benut die de hogeschool je biedt. De jaren vliegen echt voorbij. Mijn gouden tip: haal alle tentamens zoveel mogelijk in een keer. Dat scheelt een hoop gedoe met achterstand. Welkom bij onze hogeschool en geniet met volle teugen van het gezellige studentenleven in Rotterdam.’

Tekst: Cvb/Edith van Gameren
Foto’s: Frank Hanswijk, Hans Reitzema
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top