Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Jennifer Schoolenberg is vierdejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, geeft ‘tips and tricks’, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Zomeruitjes on a budget

Gepubliceerd: 5 June 2023 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Jennifer

De zomer staat op het punt van losbarsten. Het is tijd om er lekker op uit te gaan! Maar oeps, je vakantiegeld heb je al uitgegeven aan andere leuke dingen. Hoe moet je jezelf de rest van de zomer vermaken? Ik heb in dat geval wel wat tips voor je 😉

Mijn toptip: picknicken. Echt een gouwe ouwe die je als kind misschien wel eens deed (ik wel in ieder geval). Je kunt het aankleden zoals je zelf wilt. Ik vind het leuk om gewoon lekker op een kleedje te zitten met wat hapjes en drankjes met muziek erbij. Maar ik heb ook meerdere mensen gezien die schilderspullen meenamen en kleine lijstjes gingen verven of zelfs glazen!

Breng een bezoekje aan de Maastunnel. Het is erg leuk om een keer door de Maastunnel gelopen te hebben en de steile roltrappen te trotseren. Vroeger waren dit zelfs de langste trappen van Europa! Als je de ingang in Charlois pakt, kom je uit bij Het Park (daar bij de Euromast). Daar kun je heerlijk zitten of genieten van een gebakje bij meerdere brasserietjes.

Nog een tour die je niet kunt missen zijn de diverse haventjes van Rotterdam. De meeste van ons kennen Delfshaven, de Veerhaven of de Oude Haven wel (waar het overigens heerlijk vertoeven is in de zomer). Maar ken je de Vijf Werelddelen al? Dit is ook een erg gezellig haventje, op de Kop van Zuid, net voorbij de Willemsbrug.

Een dagje naar een andere stad is als student met je ov-studentenkaart lekker voordelig. Er zijn dan ook diverse gekke spelletjes bedacht zoals dobbelen vanaf welk spoor je de trein pakt om op die manier meer steden te zien. Maar wist je dat er meer vervoerders zijn waar je gratis mee kunt reizen? Vanaf de Erasmusbrug vertrekt ieder halfuur een waterbus waarmee je naar Dordrecht kunt, of naar het wereldberoemde Kinderdijk. Let op: ieder jaar is er een ov-zomerstop. Dat betekent dat je vanaf 16 juli tot 16 augustus niet gratis reist, maar nog altijd met een flinke korting!

Dan is het nu tijd om lekker buiten neer te ploffen met een cocktail in de hand. Fijne zomer!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top