Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Chiqueolatte, geduld wordt beloond

Gepubliceerd: 16 March 2023 • Leestijd: 3 minuten en 2 seconden • UIT

Extravagante shakes en lekkere taartjes, studeer je daar goed op? Studenten Lisa en Sascha probeerden het uit bij Chiqueolatte, een plek vol chocolade lekkernijen met een huiselijke sfeer.

Lisa (l) en Sascha met het logo van de uitrubriek

We waren op zoek naar een leuke lunchroom met een divers assortiment aan zoetigheden en de etalage van Chiqueolatte op de Nieuwe Binnenweg was ons al vaak opgevallen. De extravagante shakes en lekkere taartjes maakten ons al snel nieuwsgierig. Vanaf onze opleidingslocatie Museumpark loop je er in vijf minuten heen en daarom zijn we binnengestapt met zin in een lekkere lunch en in de hoop meteen een goeie nieuwe studeerplek te vinden. We hadden gehoord dat Chiqueolatte zich op sociale media presenteert als dé nieuwe hippe studeerplek.

Gigantische boekenkast

Bij binnenkomst ziet het café er sfeervol uit. Als je niet van de drukte van de keuken houdt kan je ervoor kiezen boven te zitten. Boven is het eerste dat opvalt een gigantische boekenkast met genoeg boeken om uit te kiezen voor een middagje leesplezier. Een open haard en een speelse opstelling van de tafels zorgen voor een huiselijke sfeer.

Wij kozen een schattig tafeltje in een kleine uitbouw met zicht op de tuin. Deze plek geeft wat privacy en is eigenlijk ook perfect voor een leuke date, dus die plek onthouden we voor als we ooit weer een date hebben.

Bestellen met je mobiel

Om ons heen waren nog wat bezoekers aan het lunchen en zaten twee meiden te studeren. We hadden inmiddels trek gekregen. Bestellen doe je hier via je mobiel. We namen alvast een latte machiatto met een vleugje vanille en een ijs-mangoshake en besloten later iets te eten te bestellen.

Chiqueolatte biedt voldoende keuze in warme en koude dranken, en ook het eten is erg divers. Naast een zoete milkshake of koffie met taart kun je ook kiezen voor tosti’s, hartige broodjes, wraps en een naan-broodje met kip en groenten. We namen een Italiaans broodje met tortillachips een soort panini met groenten en kip. Het eten was erg lekker en de porties ook goed voor een lunch. Het is wel behoorlijk lang wachten op je bestelling, zo hadden wij water besteld en moesten we daar 17 minuten op wachten.

Studeren: beetje rumoerig

Vervolgens besloten we een poging te doen om te studeren. Als studieplek voelt het voor ons wat rumoerig aan, dus is het vooral geschikt als je iemand bent die zich goed voor geluid kan afsluiten. Ook zijn er te weinig stopcontacten aanwezig om je laptop aan de lader te doen, zorg er dus voor dat je met een geladen laptop komt!

Als je echt werk moet verzetten en jezelf moet focussen op waar je mee bezig bent is dit niet de beste plek om te gaan werken. Chiqueolatte is wel geschikt om als groep onder het genot van een lekkere koffie de aanpak van een project te bespreken. Maar voor opperste concentratie raden wij het niet aan.

Een knopje voor contact

Op de tafel hadden ze een knop waarmee je iemand kon roepen voor bijvoorbeeld een vraag of de rekening. Wij hebben het uitgeprobeerd maar dit werkte helaas niet. Uiteindelijk zijn we zelf naar beneden gelopen om te kunnen betalen. Hier miste ik best wel het contact met het personeel. De bestel-app en het knopje maken het wel een beetje onpersoonlijk. Mocht het goed werken dan is het ideaal als je aan het studeren bent.

Algemene Waardering: Super leuk en knus zaakje, wel moet je even geduld hebben als je eten of drinken hebt besteld. Heerlijke gerechten en koffie en heel prettig om even bij te kletsen na school, maar eigenlijk niet geschikt om rustig te studeren.

Geillustreerde discobal met drie van de vijf sterren


Uitgegeven per persoon: Drinken & eten 20 euro p.p. totaal. De speciale mango milkshake/smoothie en de freakshakes zijn wel aan de prijs.

Adres: Chiqueolatte, Nieuwe Binnenweg 174, 3015 BJ Rotterdam, 010-8459180

Openingstijden: Maandag t/ donderdag 8.30-20.00; vrijdag 8.30-22.00; zaterdag 9.00-22.00 en zondag 9.00-20.00.

Toegankelijkheid/bereikbaarheid: Vanaf metrostation Dijkzigt is het ongeveer nog vijf minuten lopen, bus 38 en 44 rijden over de Nieuwe Binnenweg evenals tram 4. Het is helaas niet rolstoelvriendelijk. Er zijn een paar traptreden naar beneden bij binnenkomst. Ook is het toilet boven.

Handig om te weten: Als je veganistisch bent zijn er beperkte opties beschikbaar qua eten. Vegetarische gerechten hebben ze genoeg (ook voor een stevige lunch). Let op: er staat een vegetarisch tekentje bij veganistisch en vegetarisch, goed lezen dus.

Doordat je alles via een app bestelt kun je geen allergieën of speciale wensen aangeven. Hiervoor zal je naar beneden moeten lopen om dat duidelijk te kunnen doorgeven.

Tekst en foto’s: Lisa Bergwerff en Sascha Baas

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top