Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 februari 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Deze vijf studenten zijn door naar de finale

Gepubliceerd: 1 December 2023 • Leestijd: 2 minuten en 19 seconden • Nieuws

De stemmen zijn geteld en dat betekent dat we nu weten welke vijf studenten door zijn naar de finale van Student van het Jaar 2023. Van alle genomineerden kregen zij de meeste stemmen. Het woord is nu aan de jury.

Esmée van Zanten, Ad arts & crafts, afgestudeerd

Ik wil Esmée nomineren om twee redenen. Ten eerste omdat ze zich tijdens haar studie in een razend tempo heeft ontwikkeld tot een modeontwerper die zowel technisch als conceptueel indruk maakt. Ten tweede omdat ze zich tijdens haar twee jaar studeren bij de Ad Arts & Crafts heeft laten kennen als een voortrekker voor haar klasgenoten en de opleiding door haar werk voor de opleidingscommissie. Esmée is heel ambitieus en doet daar iets mee. Ze zet door, motiveert en overtuigt. Esmée is daarom een student die de hele hogeschool zou moeten leren kennen.

Lise Eising, industrieel product ontwerpen

Als ipo-stagiair bij Create4Care-Erasmus MC ontwikkelde Lise in co-creatie met IC-verpleegkundige Trudi Boeter de elegante TrulyEasy-klem, die hoogteverstelling van een arterielijnsensor veel comfortabeler maakt. De oude klem – met irritant draaiknopje – gaf veel ergernis: erg oncomfortabel en lastig schoon te maken. De TrulyEasy verstel je met een comfortabele knijpbeweging en is beter te reinigen, dus hygiënischer.
Lise en Trudi kregen hiervoor de Anna Reynvaan Praktijkprijs, voor beste verpleegkundig initiatief voor verbeteren van de patiëntenzorg! De TrulyEasy (samenvoeging van Trudi en Lise) wordt nu op meer dan tien afdelingen in het Erasmus MC gebruikt, en het elegante knijpklemprincipe is gekopieerd naar tal van soortgelijke producten!

Raghad Hamada, applied data science &AI

Raghad is een voorbeeld en zeer goede representante van de opleiding en de hogeschool. Kan goed meedenken wat goed gaat en beter kan in de opleiding voor zowel studenten, docenten, als voor het werkveld. Raghad is een goede verbinder en communicatief vaardig door beknopt de essentie van haar boodschap duidelijk te maken. Raghad heeft in één keer haar propedeuse gehaald, is lid van de opleidingscommissie, heeft een summer intern gedaan bij het Korps Mariniers op het vakgebied AI & Data Science, waardoor de planning van de opleiding van de mariniers op weekbasis zeer substantieel is teruggebracht en een zeer grote efficiency heeft opgeleverd. Het Korps Mariniers was uitermate tevreden over Raghad en over hetgeen zij geleerd heeft op de ADS&AI opleiding.
Raghad’s ambitie is om in de luchtvaartindustrie als data scientist aan de slag te kunnen.
Raghad is het visitekaartje voor onze opleiding.

Robin Schut, lerarenopleiding economie, jaar 4

Robin zet zich in voor studenten, ze geeft bijles, is voorzitter van de opleidingscommissie, klassenvertegenwoordiger, ze begeleidt eerstejaars en is student-assistent.

Daarnaast is ze een gezellig persoon.

Shiven Ramsaran, automotive

Shiven is een student uit Suriname die speciaal voor de opleiding hier is komen wonen (op zichzelf ook). Vanaf dag één is Shiven bijzonder gemotiveerd om het jaar succesvol te doorlopen. Hij is altijd nieuwsgierig geweest en niet bang om op een docent af te stappen. Hij is een inspiratie voor andere studenten, helpt en motiveert zijn studenten. Hij heeft goed contact met zijn docenten en met zijn medestudenten, zijn excellente studiehouding en ethiek hebben er toe geleid dat hij zijn propedeuse heeft gehaald. Ik ben trots op Shiven.

Jury bepaalt top-5

De vijf finalisten zijn of worden deze dagen geïnterviewd. Hun persoonlijke verhalen gaan volgende week allemaal richting de jury, die een afgewogen top-5 zal samenstellen. Binnenkort de ontknoping dus!

Tekst en foto’s: Nomineerders en genomineerden
Fotobewerking
: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top