Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 februari 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Gezocht: Studenten en medewerkers voor de redactieraad van Profielen

Gepubliceerd: 30 January 2023 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Nieuws

Herhaalde oproep: Wil jij meedenken over de artikelen, rubrieken en blogs van Profielen? De redactieraad van Profielen heeft ruimte voor meerdere nieuwe leden die de redactie bijstaan met raad en daad. 

Profielen is het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Het is onze taak om voor de Hogeschool Rotterdam nieuws te maken over de Hogeschool Rotterdam. De redactie publiceert dagelijks nieuws op Profielen.hr.nl (deze site) en deelt dat via haar social-mediakanalen, daarnaast maakt de redactie meerdere themamagazines per jaar die verspreid worden op alle hogeschoollocaties.

Wat de taken van Profielen zijn en hoe die uitgevoerd moeten worden, ligt vast in het redactiestatuut. In dat statuut staat dat Profielen een redactieraad moet hebben om onder meer het gesprek tussen het college van bestuur en de redactie te faciliteren, de formule van het medium te helpen bewaken, het beleid op lange termijn te bepalen, toe te zien of de redactie conform de doelstellingen van het statuut handelt en om uitspraak te doen in het geval van geschillen.

Ruimte voor studenten en medewerkers

Er is momenteel ruimte voor drie nieuwe leden (studenten en medewerkers) om de bestaande redactieraad te versterken. De raad bestaat nu uit Elsje Jorritsma (voorzitter redactieraad en redacteur bij NRC), Jeroen Chabot (directeur Willem de Kooning Academie), Jeroen Oversier (directeur Instituut voor Gezondheidszorg) en Malou Weber (senior beleidsadviseur kwaliteit).

De redactieraad komt in ieder geval twee keer per jaar bij elkaar: één keer om met de volledige redactie van Profielen te vergaderen en één keer om alleen met de hoofdredacteur te vergaderen. Het doel van die vergaderingen is het toetsen van het beleid van de redactie aan de doelstellingen van het hogeschoolblad (zie ‘taken’ in het redactiestatuut). Daarnaast komt de redactieraad bij elkaar wanneer ze door een partij gevraagd wordt om te oordelen in een conflictsituatie.

Voor studenten is er een vergoeding van 50 euro per bijeenkomst beschikbaar.
Ben je student of medewerker van de Hogeschool Rotterdam en heb je interesse om lid van de redactieraad te worden? Stuur dan voor woensdag 1 februari 2023 een mail met motivatie naar profielen@hr.nl. Heb je vragen over deze functie? Stuur dan een mail naar Profielen-hoofdredacteur Tosca Sel (t.sel@hr.nl) of neem contact met haar op via Teams.

Tekst: Tosca Sel
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top