Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meer studentkandidaten medezeggenschap dan vorig jaar

Gepubliceerd: 2 November 2023 • Leestijd: 1 minuten en 4 seconden • Nieuws

Er stellen zich meer studenten kandidaat voor de medezeggenschap op de Hogeschool Rotterdam dan vorig jaar. Voor de 10 zetels in de centrale raad (cmr) zijn 53 kandidaten beschikbaar, dat zijn er 20 meer dan een jaar geleden. In 2021 en 2020 lagen de aantallen met respectievelijk 82 en 112 overigens hoger.

Bij de kandidaten voor de komende medezeggenschapsverkiezingen zitten twee studenten die op dit moment in de raad zitten: Maarten Rouws en Julia Hollebrandse, voorzitter van de studentengeleding. De andere huidige studentleden stellen zich niet meer beschikbaar.

Ook meer kandidaten bij instituutsraden

Niet alleen bij de cmr maar ook bij de instituutsraden (imr’en) steeg het aantal kandidaten vergeleken met 2022. Het zijn er nu in totaal 97, een jaar geleden waren dat er 55. De opleidingscommissies (oc’s) tellen dit jaar in totaal 152 studentkandidaten. Enkele opleidingen moeten het stellen zonder kandidaten.

Op het nieuwe, samengevoegde onderwijsinstituut RBS (tot afgelopen zomer HRBS en RBS) kan er ook een zogenoemde studentassessor worden gekozen. Daar hebben zich 21 studenten kandidaat voor gesteld. Deze student gaat de tweekoppige directie tijdens gezamenlijke vergaderingen adviseren over bijvoorbeeld het strategisch beleid en de begroting.

Verkiezingen op 14, 15, en 16 november

Bij de medewerkers, die een zittingstermijn van twee jaar hebben, vonden er vorig jaar verkiezingen voor de cmr en de oc’s plaats. Voor vacante plekken in de oc’s zijn er dit jaar wel verkiezingen. Bij de imr’en zijn er reguliere verkiezingen waarvoor zich in totaal 41 medewerkers kandidaat stellen.

De (digitale) verkiezingen voor de verschillende raden en commissies vinden plaats op 14, 15 en 16 november. Kiesgerechtigde medewerkers en alle studenten worden daar per email voor uitgenodigd.

Tekst: Jos van Nierop
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top