Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Raghad Hamada is Student van het Jaar 2023!

Gepubliceerd: 15 December 2023 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws

Daar is ze dan, de winnaar van de titel Student van het Jaar 2023 op de Hogeschool Rotterdam: Raghad Hamada. De tweedejaars AI & data science nam verrast en trots de bijbehorende beker en bloemen in ontvangst.

Ze is er even stil van, als we haar overvallen tijdens een gesprekje met haar docent Gerard de Bruijn en opleidingsmanager Nathalie Keurentjes. Beiden zitten in het complot en hebben Raghad met een smoes naar de kamer van Keurentjes gelokt. Van de eerste verrassing bekomen is ze vooral heel blij en trots. Haar docent en opleidingsmanager stralen bijna net zo hard.

‘Raghad is een voorbeeld en zeer goede representante van de opleiding en de hogeschool’, schreef haar docent Gerard de Bruijn een paar weken geleden in zijn nominatietekst. ‘Raghad heeft in één keer haar propedeuse gehaald, is lid van de opleidingscommissie, heeft een summer intern gedaan bij het Korps Mariniers op het vakgebied AI & data science, waardoor de planning van de opleiding van de mariniers op weekbasis zeer substantieel is teruggebracht en een zeer grote efficiency heeft opgeleverd. (…) Raghad is het visitekaartje voor onze opleiding.’

Haar verhaal maakte op de jury ook veel indruk en dat leverde haar de eerste plaats op van de vijf finalisten. ‘Raghad is betrokken bij wat er op school gebeurt en bij haar opleiding’, schrijft de jury. ‘ Zij heeft vanuit een maatschappelijke betrokkenheid een heel bewuste, gemotiveerde keus gemaakt voor een relatief nieuwe opleiding en haalt uit haar studie wat erin zit. Ze maakt ons motto “Overtref jezelf” in die zin waar. Hoe zij vanuit haar vakkennis en -kunde een verbinding legt met andere domeinen is een voorbeeld voor velen’, schrijft de jury, op basis van de nominatie en het interview dat Profielen had met Raghad.

Tekst: Edith van Gameren
Foto: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top