Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Robert Mol (lerarenopleiding Engels) is Docent van het Jaar!

Gepubliceerd: 31 January 2023 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Docent van het Jaar van 2022 van de Hogeschool Rotterdam is Robert Mol van de lerarenopleiding Engels. Vanochtend werd hij verrast met de prijs en de bijbehorende bokaal.

Robert Mol is zichtbaar blij en verrast als hij de bokaal in ontvangst neemt

In een volle docentenkamer op locatie Museumpark is Robert de enige die niet weet wat er te gebeuren staat, als Mirjam El Midi namens de sgmr (studentengeleding van de medezeggenschapsraad) het woord neemt. Leden van de sgmr vormen jaarlijks de jury van de docentverkiezing. ‘Er waren er een hele hoop die we geschikt vonden, en we zijn trots dat wij veel heel geweldige docenten hebben’, zegt Mirjam. Door 152 studenten waren er 115 docenten genomineerd. De jury maakte daar vervolgens een top-30, top-15 en een top-3 van.

‘Staat ook klaar voor studenten aan wie hij eerder lesgaf’

Van die top-3 was het voor de juryleden duidelijk dat Robert Mol het moest worden. ‘Robert is een docent die altijd klaarstaat voor studenten’, las Mirjam voor uit de motivaties van studenten. ‘Niet alleen zijn eigen huidige studenten maar ook studenten die hij al eens eerder heeft lesgegeven.’

Mirjam El Midi en Robert Mol, poserend met bloemen en bokaal

En verder: ‘Robert geeft digitale didactiek en laat dan alle mogelijke opties zien die er zijn. Elke les zet hij een andere tool in om je te laten zien hoe iets werkt. Ook denkt hij graag met je mee wanneer je met een probleem komt. Hij heeft ontzettend veel aandacht voor jou als student en hij weet heel veel op te lossen. Hij kan ook heel goed relativeren bij een praktijkprobleem op een stageschool dat je moet oplossen.’

‘Ik kan dit niet zonder mijn collega’s’

De nieuwe Docent van het Jaar reageert blij verrast op zijn verkiezing. ‘Ik had een afspraak staan die sneaky werd afgezegd, nu weet ik waarom’, vertelt Robert die ook zijn collega’s bij zijn prijs betrekt. ‘Eerlijk is eerlijk: ik kan dit niet zonder al mijn collega’s’.

Er volgt een meerstemmig ‘Aàààh’ door de docentenkamer en vervolgens applaus. ‘Dit typeert je dan ook wel weer’, reageert een docent op het compliment van Robert aan zijn collega’s. Gebak en felicitaties maken het feestje compleet.

Tekst en foto’s: Jos van Nierop

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!



Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top