Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sterre Oosting is vierdejaars communicatie en is na een half jaar studeren in Santander, Spanje, weer terug in Nederland om af te studeren. Ze blogt over die laatste loodjes.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Sterre in Spanje: Fijne kick-off van mijn sociale leven

Gepubliceerd: 10 October 2023 • Leestijd: 1 minuten en 53 seconden • Sterre

Het introductieweekend van het Erasmus Student Netwerk is in volle gang. We staan met zo’n honderd man bij een bar in het heuvelachtige landschap van Cantabrië te genieten van de twee-euro-wijn en alle Spaanse hitjes die gedraaid worden. Ik kan nog geen woord meezingen, maar doe wel alsof, net zoals de meesten hier. Wanneer ik om me heen kijk naar al mijn medestudenten voel ik me gelukkiger dan ooit. 

Sterre in een Spaans landschap

Het is bijna een maand geleden dat ik het vliegtuig richting Spanje heb genomen en jeetje: er is al zoveel gebeurd! Mijn introductieweek begon pas op 18 september, dus de eerste weken van mijn tijd in Santander had ik eigenlijk gewoon nog vakantie. Ik was blij om op mijn bestemming te zijn aangekomen, maar heb me om eerlijk te zijn wel af en toe erg alleen gevoeld.  

In die tien dagen dat ik solo was, heb ik ervoor gezorgd dat mijn kamer helemaal op orde is gekomen, veel gewandeld richting het strand om daar te chillen met een boek en de stad leren kennen. Ik begon me om eerlijk te zijn wel een beetje eenzaam te voelen. Toen kwam de verlossende dag van mijn eerste ESN (Erasmus Student Network) tripje.  

Het noorden van Spanje staat erom bekend dat er ontzettend goed gesurft kan worden, en laat dat nou net iets zijn wat ik altijd al wilde proberen. Op een zondag ging ik daarom met de organisatie richting het stadje Somo om een proefles te nemen. Daar ontmoette ik ook mijn eerste medestudenten voor het komende half jaar. Na de les gingen we uit eten en een biertje drinken en voelde ik me voor het eerst sinds tijden weer sociaal. Sinds die eerste keer ben ik steeds vaker met ESN dingen gaan doen, zo heb ik een citytour gedaan, nog vaker gesurft en ben ik uit geweest! Elke week kwam ik steeds meer mensen tegen en waren er alleen maar meer leuke dingen om te doen.  

De introductieweek van mijn universiteit Cesine was gelukkig erg low key. Ik heb al sinds begin juli vakantie, dus ik was blij dat ik elke dag niet langer dan drie uur in een klaslokaal hoefde te zitten. We kregen colleges over de Spaanse taal en cultuur, de universiteit zelf en wat andere praktische zaken. Heel chill: ik heb elke vrijdag vrij!  

Na de introductieweek volgde het introductieweekend en dat heb ik nu net achter de rug. Wat een geweldige ervaring was dat! Drie dagen vol met leuke activiteiten, nieuwe mensen en natuurlijk feestjes. Ik heb nog geen eerste lesdag gehad, maar ik denk dat als ik het studeren kan combineren met alle lieve, leuke en interessante mensen die ik heb ontmoet dat het allemaal wel goed gaat komen. De herinneringen die ik tot nu toe heb mogen maken, zijn in ieder geval geweldig.  

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top