Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Student Jacoliene gaat het koningspaar alles vertellen over Mentoren op Zuid

Gepubliceerd: 31 March 2023 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Koninklijke familie komt op Koningsdag naar Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam is onderdeel van de feestelijkheden: Student Jacoliene gaat het koningspaar vertellen over het Mentoren op Zuid-programma.

Portret van Oumaima (links) en Jacoliene (rechts)

Burgemeester Aboutaleb maakte in een filmpje bekend wat het programma van het bezoek aan Rotterdam is en welke route de familie gaat lopen. Dat zie je hier:

Op de route staat hogeschoolstudent Jacoliene Hokke. Ze zit in het derde jaar van de lerarenopleiding aardrijkskunde en heeft net haar traject als studentmentor bij Mentoren op Zuid afgerond. Binnen dit programma worden hbo-studentmentoren twintig weken aan een klas uit Rotterdam-Zuid gekoppeld. 

‘Mooie ervaring’

Elke student gaat een leerling (‘mentee’) begeleiden. Tijdens de eerste bijeenkomst worden de studentmentor en mentee aan elkaar voorgesteld en krijgen ze een kennismaking. Daarna coachen de studentmentoren hun mentee wekelijks individueel een uur volgens een gestructureerde methode.

Hokke kijkt met veel plezier terug op haar Mentoren op Zuid-ervaring: ‘Ik heb het echt ontzettend leuk gehad. Ik geef sinds dit jaar les op een school op Zuid en dit programma leek me een mooie ervaring voor mezelf. In het mentorenprogramma had ik een mentee en dan leer je iemand toch heel anders kennen dan wanneer je voor een volledige klas staat. We hebben samen gezocht naar vaardigheden waar de leerling wat aan had binnen en buiten school.’ 

Twee minuten tijd voor uitleg

Hokke staat samen met mentee Oumaima Taibi aan de route. De komende weken gaan ze zich samen voorbereiden op de twee minuten contact die ze met leden van het Koninklijk Huis gaan hebben. Hokke: ‘Twee minuten is ontzettend weinig tijd, we moeten goed nadenken over de boodschap die we willen delen én een goede indruk achterlaten. Ik ben een klein beetje zenuwachtig en hoop vooral dat ons verhaal op het moment zelf goed uit de verf komt.’

Het is nog niet duidelijk wie van het Koninklijk Huis bij Hokke langskomt, maar ze heeft wel een lichte voorkeur: ‘Ik zou Maxima graag willen zien. Ik hou zelf van salsa en bachatta-dansen en zij ook.’

Wil jij ook studentmentor worden bij Mentoren op Zuid?
Geef je dan op voor het Hogeschoolbrede Keuzevak Mentoren op Zuid (MoZ) in komend studiejaar! Tijdens dit keuzevak doe je praktijkervaring op met mentoring en coaching. Je helpt leerlingen bijvoorbeeld met huiswerk, loopbaan oriëntatie en het vergroten van zelfvertrouwen. Je ontwikkelt eigen vaardigheden op het gebied van coaching en communicatie én bent bezig met thema’s als kansengelijkheid en inclusie. Iets waar iedere student op de Hogeschool Rotterdam recht op heeft. Meer informatie? Mail naar mentorenopzuid@hr.nl.

Lees ook:


Tekst: Tosca Sel
Foto: Danny Bok 

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top