Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenwelzijnsdag: boost je geluk, fitheid en studiesucces in tientallen workshops

Gepubliceerd: 5 June 2023 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Keuzestress! Dat is misschien wat je overvalt als je het aanbod ziet van de eerste Studentenwelzijnsdag. Op vier HR-locaties kun je op 8 juni meedoen met allerlei workshops op het gebied van welzijn. Thijs Launspach en Tim Hofman zijn als sprekers uitgenodigd.

Van drugsgebruik tot faalangst, van work-out tot uitstelgedrag en van slapen tot schermverslaving: op Kralingse Zoom, Museumpark, Academieplein en Wijnhaven kunnen studenten de hele dag, zonder aanmelding vooraf, deelnemen aan leuke en nuttige workshops. Ze hebben allemaal te maken met welzijn: geluk, mentale of fysieke fitheid of studievaardigheden die je leven aangenamer maken. Bij elkaar zijn er zo’n veertig workshops, en als je er een hebt gevolgd, kun je ook nog eens een goodiebag ophalen bij de kraampjes van studentenwelzijn op de locaties.

Lekker wakker worden

Op Museumpark, Academieplein en Kralingse Zoom is het op 8 juni lekker wakker worden met een bijzondere activiteit. Op museumpark is er om 9.30 ‘wake up yoga’ in de binnentuin, op Kralingse Zoom kun je boksen onder leiding van (alumnus en bokskampioen) Nouchka Fontijn en op Academieplein kun je vanaf 9.30 je conditie verbeteren met ‘next level touwtjespringen’: ninja jumping rope.

Een speciale vermelding verdient de ijsbadchallenge, de enige activiteit waar je je wél voor moet aanmelden. Die challenge heeft alles te maken met stressmanagement. Wat er precies gebeurt is een verrassing, maar neem zwemkleding mee 😉

Thijs Launspach en Tim Hofman

In de kantine van Academieplein is het woord tussen 11.30 en 13.00 aan Thijs Launspach. De psycholoog werd bekend met het boek Je bent al genoeg en is een inspirerend spreker over stress, burnout en millenials op het werk.

Vanaf 14.00 tot 16.00 is het toneel op Academieplein voor de presentatie van de uitkomsten van de studentenwelzijnsmonitor. Daarnaast zal directeur Onderwijs en Ontwikkeling Richelle Faulborn van de HR de intentieverklaring ‘ondersteuning studenten met een handicap’ ondertekenen ín samenwerking met Onderzoeksproject Onstage (onbeperkt op stage) en platform Included. En last but not least staat presentator, journalist, schrijver en programmamaker Tim Hofman op het podium.

De workshops vinden plaats in drie rondes en beginnen om 10.30, 11.40 en 13.00. Ze duren steeds een uur. Aanmelden voor de openingsactiviteit, de lezingen of de workshops is niet nodig, alleen voor ijsbadchallenge is inschrijven vooraf noodzakelijk. Hier vind je alle informatie over de dag.

Tekst: Edith van Gameren
Illustratie: Marit Breuker

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top