Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: By Jarmusch

Gepubliceerd: 9 March 2023 • Leestijd: 2 minuten en 19 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

By Jarmusch is een modern ontbijt- en lunchtentje op de Goudsesingel in de stijl van een Amerikaanse diner. Onze UIT-reporter Fenne ging er met haar huisgenoot lunchen, nadat ze op vintage shoppingtour waren geweest.

Portret van Fenne

Het restaurant is populair waardoor we tien minuten moesten wachten totdat we plek kregen aan de bar. By Jarmusch heeft een Amerikaanse uitstraling en de serveersters zijn ook in die stijl gekleed, waardoor je even het gevoel krijgt dat je niet meer in Nederland bent. Het is een hippe tent die qua keuzes op het menu veel te bieden heeft. Ze staan ook bekend om hun prijswinnende pancakes!

Gratis refills

Nadat we een plekje hadden gekregen bestelde ik gelijk een zwarte ‘freshly brewed’ koffie die ik daarna gratis mocht laten bijvullen totdat ik een overdosis cafeïne had 😛.

Foto van een van de gerechten

We keken daarna op het menu en bestelden een California Bun (14,-) en Steak and Cheese Sub (15,50), waarbij mijn huisgenoot ‘The Hulk’ (4,-) bestelde: een smoothie van appel, mint en limoen. Superverfrissend als je voor een katerontbijtje komt. Als je wilt doorhalen hebben ze zelfs ontbijtcocktails.

Nadat we besteld hadden keken we nog even op de kaart om te ontdekken of er vega- of vegan-gerechten zijn. Gelukkig heeft By Jarmusch de nodige alternatieven om de maaltijd diervrij of vegetarisch te maken.

Ook prima om te studeren

De zitplaatsen zelf aan de bar zaten lekker en wij hadden levendig uitzicht op het bereiden van ons eten in de open keuken. De serveersters waren vriendelijk en we hoefden niet lang te wachten op ons eten.

Bananenbrood op een schoteltje

Helaas waren onze gerechten – voor de prijs die je betaalt – niet heel vullend en daarom hebben we nog een toetje genomen. Het Banana Bread (4,-) was dan wel weer erruggg lekker! We kregen een dik stuk en het is bovendien vegan!

Het is een leuke tent om een keer gegeten te hebben. De gasten waren gevarieerd, maar er komen ook best veel kantoormensen langs. Je kunt er ook best prima studeren – met gratis internet – maar let wel op: ze gaan om 16.00 uur dicht.

Aanrader, maar niet de goedkoopste

Verder is het restaurant onvoldoende toegankelijk voor invalide bezoekers, er is namelijk bij de voordeur geen schuine oprit, waardoor je lastig binnenkomt. En je moet geluk hebben dat er een lage tafel vrij is om aan te zitten.

Tot slot: is dit een aanrader? Ja, maar ‘t is niet de goedkoopste lunchoptie van Rotterdam. We geven geen 5 sterren, omdat het restaurant niet goed toegankelijk is voor invaliden en het eten in verhouding tot de prijs minder vullend is vergeleken met andere gerechten. We misten stiekem ook de Jukebox om toch nog extra Amerikaanse sfeer te ervaren.

Desalniettemin blijft het een aanrader. Het personeel is vriendelijk, het eten wordt vers geserveerd, er is onbeperkt brewed koffie, er zijn schone wc’s en als het lekker weer is kan je zelfs buiten zitten. Als je keertje hier wilt lunchen geven wij je het advies om dan voor de Breakfast burrito en/of Chicken waffles te kiezen. Maar je kunt natuurlijk ook de beste pancakes van Nederland proberen!

Waardering:

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Adres: Goudesingel 64, Rotterdam

Uitgegeven per persoon: 22,50 (totaal 45,- voor 1 koffie incl refills, 1 ‘Hulk’, 1 California Bun, 1 Steak and Cheese Sub en 2 Banana Bread)

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur

Bereikbaarheid/toegankelijkheid: Het restaurant ligt op twee minuten lopen van metrohalte Oostplein. Toegang voor rolstoelen is problematisch.

Leuk om te weten: Er komt een tweede locatie, in Delfshaven

Tekst en foto’s: Fenne van Putten

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top