Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Driegangenfeest bij LantarenVenster

Gepubliceerd: 23 February 2023 • Leestijd: 2 minuten en 22 seconden • UIT Dit artikel is meer dan een jaar oud.

LantarenVenster, op de gezellige Wilhelminapier, heeft vijf filmzalen en een concertzaal waarin iedere week een nieuw programma wordt vertoond.
Naast het kijken van een film, of het bezoeken van een concert, kun je ook beneden in de foyer eten, in het gezellig en strak ogende café-restaurant.

Ik besloot vorige week een driegangenmenu te verorberen, en te kijken of het eten net zo goed is als de uitstraling van het restaurant.

Begrip in Rotterdam

Sinds 1949 is Lantarenvenster een begrip onder de Rotterdammers. Lantarenvenster kent sindsdien een enorme historie van film, dans, theater en muziek aan de Gouvernestraat, waar het aanvankelijk gevestigd was. (Wat nu KINO is!) In 2010 verhuisde Lantarenvenster naar de Wilhelminapier, in een prachtig licht en groot gebouw, met uitzicht op de Rijnhaven.

Verfrissende combinaties

Ik koos er ditmaal voor me te richten op het café-restaurant. Samen met vriendin Sarah besloten we een doordeweeks treat yourself dinner in te lassen, en onszelf op drie gangen te trakteren.

Als voorgerecht nam ik de rodebietencarpaccio met saffraanmayonaise en krokante bietenbacon. Ik ben altijd wild van enthousiasme als er veganistische opties op de kaart staan, en deze is het zeker waard. De zoete smaak van de bieten is een goede tegenhanger van de wat zuurdere saffraanmayo.
Sarah nam de rivierkreeft met avocado en lemondressing. Een verfrissende combinatie en een smakelijk voorafje, zonder al te veel poespas.

Als hoofdgerecht waagde Sarah zich aan de kabeljauwfilet, en ik besloot voor de ziti pasta met aubergine te gaan. Van dit gerecht ben ik fan! De pecorino, pijnboompitjes en langwerpige pasta maakten dat ik het als een melanzane-deluxe ervaarde. Waanzinnige aanrader! En ook nog eens vegetarisch.

Alsof we nog niet genoeg gegeten hadden verwenden we onszelf tot slot met een citroen-meringuetaart van Koekela en een chocolade parfait. Goddelijk. De chocolade parfait was afgetopt met rood fruit en amandel, een toetje waar je geen genoeg van krijgt (en je eet je er niet misselijk van, dat vind ik een groot pluspunt).

Origineel naar de overkant

Na het eten besloten we niet het reguliere vervoer te vertrekken, dus ook niet met ‘lijn 2’ (de benenwagen) maar met de watertaxi! We scheurden vanaf opstaplocatie Hotel New York naar de andere kant van de stad. Mocht je je belevenis helemaal volledig willen maken, raad ik je dat ten zeerste aan.

Tip: lekker ontbijtje en film

Mocht je ontbijten prefereren boven dineren, of na een avondje feesten naar een goed ontbijt verlangen: LantarenVenster biedt iedere zaterdag en zondagochtend een heerlijk ontbijt aan, met een speciaal uitgekozen film. Dit kan vanaf half 10, tot een half uur voordat je film begint. Een ontbijtje kost 13,-.

Waardering:

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren

Uitgegeven per persoon: 39 euro

Adres: Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 11.00–01.00
Zaterdag en zondag: 09.30–01.00

Bereikbaarheid: Vanaf Rotterdam Centraal kun je de metro (lijn D en E) of de tram nemen (lijn 12, 20, 23 en 25). Als je uitstapt bij Wilhelminaplein, is het nog maar vijf minuutjes lopen. Ook kun je natuurlijk de watertaxi nemen!

Toegankelijkheid: Alle zalen en het restaurant zijn toegankelijk voor mindervaliden, er zijn aangepaste toiletten en er is een rolstoel te leen.

Handig om te weten: Tijdens Best of IDFA on Tour zijn er tot en met 21 maart documentaires te zien die tijdens de International Documentary film festival Amsterdam (IDFA) in première zijn gegaan. De selectie wordt gedurende één dag vertoond, in totaal zal het programma inclusief pauzes ongeveer 6,5 uur duren. Een dag lang genieten!

Tekst: Donna Wijnmaalen
Foto’s: Donna Wijnmaalen, Studio Infini

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top