Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Een dagje toeren op de scooter

Gepubliceerd: 20 April 2023 • Leestijd: 5 minuten en 11 seconden • UIT&THUIS Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vandaag nemen we jullie mee op een avontuurlijke scootertrip in het landelijke Noorden van Rotterdam! Wij deden dat op een eigen scooter, maar op de fiets of met een deelscooter is de tocht ook prima te doen. Het was een leuke ervaring om even weg te zijn van de drukte van de stad en te genieten van het platteland.

Lisa (l) en Sascha met het logo van de uitrubriek

Met de wind in ons haar begonnen we onze dag door een bezoek te brengen aan de belevenisboerderij Schieveen. Hier hebben we schattige dieren geknuffeld en genoten van een heerlijke warme chocolademelk.

Na ons bezoek aan de boerderij vervolgden we onze weg door het prachtige landschap naar Maassluis. Hier hebben we genoten van een heerlijke en betaalbare lunch in het gezellige ‘Vrolijk aan de Vliet’. Het was een knus restaurant met een warme sfeer en heerlijk eten. We hebben echt genoten van de relaxte sfeer en het uitzicht op het water.

Een echt lentegevoel

Een tochtje naar belevenisboerderij Schieveen leek ons perfect om de lente leuk in te luiden. Het was een mooie dag en met de wind in onze haren waren we helemaal klaar om wat lieve baby-boerderijdieren te gaan aaien. We hadden al eerder van deze plek gehoord en aangezien we dol zijn op dieren knuffelen wilden we er graag heen.

Belevenisboerderij Schieveen is een unieke locatie gelegen in het groene landschap van Rotterdam. Het is een educatief en recreatief centrum dat zich richt op het behoud van de natuur en het verbinden van mensen met de boerderijcultuur. De boerderij biedt een aanbod aan activiteiten voor jong en oud, waaronder boerderijrondleidingen, educatieve programma’s, boerderijwinkels en meer. Een ideale bestemming dus voor gezinnen, schoolreisjes en groepen die geïnteresseerd zijn in de natuur, landbouw en duurzaamheid. Met zijn uitgestrekte weilanden, speeltuinen en dierenweides heeft de Belevenisboerderij veel te bieden aan iedereen die de drukte van de stad wil ontvluchten en zijn stress voor de toetsweek kwijt wil.

Eenmaal aangekomen zagen we dat de boerderij een horecagedeelte en een grote speeltuin voor kinderen had. We liepen met een boog om de speeltuin heen en gingen rechtstreeks naar de boerderijdieren toe. Op het terrein stonden drie stallen met geiten, schapen, paarden en koeien die je mocht aaien. Ook kon je de lammetjes en kalfjes een flesje geven. Voor 1,50 euro kon je bij de balie een flesje kopen om ze te voeren. De dieren waren vertederend en we waren erg enthousiast.

Sascha liep tot drie keer toe bijna een kind omver omdat ze net zo graag als zij bij de kalfjes wilde kijken. Lisa had al snel een nieuwe vriend gevonden in een grote geit die om eten zat te bedelen. We hebben de hele middag doorgebracht op de boerderij en genoten van het samenzijn met de dieren. Het was een heerlijke dag en we kunnen niet wachten om terug te gaan.

Warme chocolademelk

Sascha was bang voor de paarden en liep het liefst met een flinke boog om ze heen. Voor de kleinste dierenliefhebbers was er de gelegenheid om voor slechts € 1,50 een ritje te maken op een paard.

De horecagelegenheid was gevestigd in een stal die vastzit aan de dierenstal, waardoor je door het glas nog steeds naar de dieren kon kijken. We hebben onszelf verwend met warme chocolademelk met slagroom. Naast het brede aanbod aan dranken en alternatieven voor melk, zagen de koekjes er vooral smakelijk uit. We genoten van onze warme chocolademelk aan een gezellige picknicktafel in het weiland, ideaal met het mooie weer. Voor een gezonde lunch was dit misschien niet de juiste plek, maar er was genoeg keuze aan pannenkoeken, poffertjes en andere lekkernijen zoals ijsjes.

Vrolijk aan de Vliet

We hadden alle twee zin in een gezellige lunch en besloten door te rijden naar Vrolijk aan de Vliet in Maassluis. We namen de scooter en reden langs de mooie boerderijen en het mooie landschap.

Eenmaal aangekomen bij Vrolijk aan de Vliet werden we hartelijk ontvangen door de bediening. We kozen ervoor om binnen te zitten en werden verrast door de knusse inrichting van het café. Het voelde gezellig en huiselijk aan. We bestelden allebei iets anders van de menukaart en het eten was werkelijk heerlijk. De Mexicaanse burger van Lisa was lekker pittig en Sascha genoot van haar vrolijke reuzenpitta met geitenkaas en gegrilde groenten. Ook kwamen we bij toeval nog twee vrienden tegen die aansloten bij de lunch. Dus de foto’s van de hoeveelheid eten zijn niet representatief voor onze eetlust op dat moment.

een foto van de gerechten

Je eten wordt extra vrolijk gemaakt met een handgeschreven kaartje met een complimentje erop. Dat vonden wij een leuk detail. Zeker omdat onze gezamenlijke vriend geen complimentje dacht te hebben. Later vonden wij het complimentje onder zijn bord.

Na de lunch besloten we nog een wandeling door de historische binnenstad van Maassluis te maken. Het was leuk om de oude gebouwen en grachten te zien. Zo combineerden we deze dag toch weer geschiedenis en biologie.

Daarna was het tijd om terug te gaan naar huis en stapten we weer op de scooter. Het ritje was niet zonder hindernissen, we kwamen hobbels en kuilen tegen, maar dat maakte het alleen maar avontuurlijk. We moesten ons goed vasthouden en dit zorgde voor grote hilariteit.

Het was een prachtige dag om buiten even te genieten!

Algemene waardering

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren


Superleuke en relaxte dag om de eerste mooie lente dag in te luiden. Wij raden zeker aan om een keer de belevenis boerderij te bezoeken met je neefje/nichtje/kinderen of natuurlijk met je relatie.

Als je heerlijk wilt lunchen en wilt genieten op het water is Vrolijk aan de Vliet de place to be! Gevarieerd aantal gerechten met een leuke twist! Dat gepersonaliseerde kaartje voordat je gaat eten maakt het natuurlijk helemaal af.

Uitgegeven per persoon: Toegang Belevenisboerderij: niks! Voor de chocolademelk met slagroom per persoon 3,50. Lunch Vrolijk aan de Vliet: 15,50 per persoon (incl. tip).
 

Adres: BelevenisBoerderij Schieveen: Oude Bovendijk 220, 3146 NL Rotterdam, Info@belevenisboerderij.nl; Vrolijk aan de Vliet: Doctor Kuyperkade 9zw, 3142 GB Maassluis, info@vrolijkaandevliet.nl

Openingstijden: Belevenisboerderij van januari t/m oktober elke woensdat t/m zondag van 10.00 tot 17.30 u. In november en december alleen op woensdag, zaterdag en zondag. Vrolijk aan de Vliet is van dinsdag t/m zaterdag open tussen 10.00 en 18.00.

Toegankelijkheid/bereikbaarheid: De Belevenisboerderij is goed aan te fietsen/scooteren vanaf metrostation Rodenrijs, of natuurlijk vanuit huis. Ook zijn er parkeerplaatsen waar je met de auto kosteloos kan parkeren. Lopen kan, maar houd rekening dat je nog even aan de wandel moet. Voor het grootste gedeelte is de boerderij rolstoeltoegankelijk, let wel op als je komt lopen, je moet een dijk af naar beneden.

Vrolijk aan de Vliet is goed te bereiken vanaf metrostation Maassluis Centrum, je kan vanaf hier lopen naar de oude binnenstad in ongeveer 15 minuten. Ook stopt bus 126 dicht in de buurt; vanaf deze bushalte is het ongeveer nog 4 minuten lopen. Bij Vrolijk aan de Vliet zijn de sanitaire voorzieningen alleen bereikbaar via de trap.

Handig om te weten:
– De belevenisboerderij is geheel gratis, mocht je een lammetje of ander dier iets lekkers willen geven vragen zij hiervoor een kleine bijdrage (bij de bar af te rekenen binnen). Ook dient alles in de lunchroom natuurlijk afgerekend te worden.
– Er zijn ook vaak andere leuke dingen te beleven, zie de website voor meer informatie.
– Het is altijd gezellig druk bij Vrolijk aan de Vliet op het terras (boot) dus ons advies is om te reserveren.
– Er zijn genoeg vegetarische opties, voor veganistische opties zal je even naar de mogelijkheden moeten vragen, sommige dingen zullen vast mogelijk zijn maar niet aangegeven op de kaart.
– Of je met een deelscooter buiten de stad mag, zocht website In de buurt uit. Handig om te checken als je aan deze optie denkt.

Tekst en foto’s: Sascha Baas en Lisa Bergwerff

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top