Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Voordelige clubavond in Huiskantine

Gepubliceerd: 6 April 2023 • Leestijd: 2 minuten en 0 seconden • UIT&THUIS Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een gezellig avondje uit met je vrienden of collega’s maar niet al te veel uitgeven? UIT-verslaggever Brigitte onderzocht of club Huiskantine in Rotterdam z’n reputatie waarmaakt als budgetvriendelijke club.

Brigitte in een licht blauwe blazer met een witte shirt met een wat wazige achtergrond.

Afgelopen weekend heb ik een bezoek gebracht aan de club Huiskantine in Rotterdam. De Huiskantine is een kleine club gevestigd bij de Oude Haven, vlakbij station Blaak. Dit is een echte place to be voor studenten: zij hanteren namelijk extreem lage prijzen als uitgaansgelegenheid in vergelijking tot andere clubs in Rotterdam. En het studentenleven is al duur genoeg.

Sinds februari 2018 is Huiskantine aan de Slepersvest 1 in Rotterdam open. De doelgroep waar Huiskantine zich op richt zijn jongeren vanaf 20 jaar en de vroege avond. De Huiskantine opent elke vrijdag- en zaterdagavond rond 21.00 uur de deuren.

Ingespeeld op ‘indrinken’

In deze dure tijden vinden veel mensen de prijzen in het Rotterdamse uitgaansleven te hoog. Daarom wordt vaak eerder bij vrienden afgesproken om alvast ‘in te drinken’. Huiskantine heeft hierop ingespeeld, met de openingstijden en de prijzen. Zij werken met een muntjessysteem: 10 muntjes voor 20 euro, dus 2 euro per muntje. Bier en wijn bieden zij aan voor 1 muntje (2 euro dus), mix- drankjes vanaf 2 muntjes, en shotjes vanaf 1 muntje.

Qua muziek vind je in Huiskantine dj’s die hippe combinaties draaien tussen Disco, House, tech-house en de lekkerste singeltjes. Tussendoor kan je ook hits uit de ’90’s, ’00’s of uit het R&B- of HipHop-segment verwachten, volgens de website van de club.

Eenmaal aangekomen moesten wij kort in de rij en bij de deur onze ID’s laten zien, vergeet deze dus niet! Binnen werden de tickets gescand en zijn er kluisjes om al je spullen in op te bergen. Snel muntjes en drankjes halen dan kan het feest beginnen.

Huiskantine is een van de weinige clubs, waar het gebruik van de toilet gratis is. Nog een pluspunt van deze club. Er hangt hier altijd een goede sfeer, het is gezellig druk op een goede bereikbare locatie. Wat voor veel mensen wel een minpunt is aan de Huiskantine: dat ze maar open zijn tot 3.00 uur; dat was eerste 2.00 uur maar het is nog steeds niet zo lang als de meeste clubs in Rotterdam.

Wat Huiskantine uniek maakt is – naast natuurlijk de prijzen – iets heel leuks, namelijk ‘het rad’. Hier kan je voor 4 muntjes aan draaien en daarmee leuke prijzen winnen, denk hierbij aan gratis shotjes, flugels, wodka-energy maar ook grote prijzen zoals een fles champagne of een fles wodka. Deze keer heb ik vier glazen wodka-energy gewonnen. Dat geeft een extra leuke ervaring tijdens het uitgaan.

Al met al: gezellig en goedkoop een avondje stappen kan zeker in club Huiskantine.

Waardering

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Adres: Slepersvest 1, Rotterdam, twee minuten lopen vanaf metro-/treinstation Blaak

Openingstijden: Vrijdag en zaterdag, 21.00-3.00 uur

Toegangsprijs: Entree tussen de 5 en 10 euro, 10 muntjes voor 20 euro

Goed om te weten: Leeftijd is 18+, er wordt om je ID gevraagd, dus neem het mee.

Tekst: Brigitte Sprengelmeijer
Foto’s: Brigitte Sprengelmeijer, Studio Infini

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top