Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 juni 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Waar kun je relaxed bijkletsen na een drukke dag?

Gepubliceerd: 19 January 2023 • Leestijd: 4 minuten en 36 seconden • UIT

Vandaag nemen we jullie een avondje mee naar twee uitgaansgelegenheden ‘voor na een drukke dag’. Of je nou drie drukke brugklassen voor je neus hebt gehad of een spannende presentatie op je stage, in deze etablissementen kun je na een intensieve dag gezellig bijkletsen met vrienden.

Sascha en Lisa naast elkaar aan een tafeltje bij de Gele Kanarie, allebei proostend met een glas
Sascha (l) en Lisa bij de Gele Kanarie

Op zoek naar een relaxte plek

Als beginnend docenten waren wij na een lange dag op zoek naar een leuke uitgaansgelegenheid om te ontspannend en onze verhalen van die dag te delen. We zochten een plek waar we lekker konden kletsen en toch het gevoel hadden dat we er even uit waren.

Op advies van een gemeenschappelijke vriendin zijn we met z’n vieren naar Rotterdam gegaan om De Gele Kanarie te bezoeken. Een bierbrouwerij/eetcafé dat bekend staat als het bier-en-spijs-paradijs. Dat klonk ons goed in de oren.

Toen we aankwamen waren de tafels goed gevuld. Gelukkig werden we door een oplettende medewerker aan een tafel geholpen: superfijn anders waren we vanwege het ruimtegebrek waarschijnlijk gelijk weer weggegaan.

Eigen brouwerij

Aan de bar waren ook veel mensen te vinden die het bier van de ‘Gele Kanarie Brouwerij’ dronken. Deze brouwerij zit in de kelder van het café en is te bezichtigen vanuit het cafégedeelte door de gedeeltelijk glazen vloer en ook kan je als je beneden naar het toilet gaat er een kijkje nemen. Het bier wat daar elke dag gebrouwen wordt was erg lekker! Lisa had een DGK-tikkie tropisch genomen wat een volle weizen (wit) biertje is met de fruitige afdronk van een IPA.

Wij vinden De Gele Kanarie een leuke plek om gezellig met vrienden te kletsen. Maar door de drukte konden we elkaar ietwat lastig verstaan. Voor wie nog een maaltijd wilde nuttigen was de keuken tot 22.00 uur open. In het café heb je keuze uit diverse burgers en fingerfood om te delen. Helaas waren de veganistische opties minimaal, vegetarische opties waren er meer.

Goede plek voor een spelletje

Zelf houden wij ervan om een spelletjes te spelen in een café. De Gele Kanarie is hier een goede plek voor, maar wij raden aan om dit overdag te doen. Dan kun je elkaar beter verstaan. Naast spelletjes is er nog meer te doen in het café. Zo is er geregeld een bingoavond en een pubquiz. Als de pubquiz er was geweest op de avond dat wij er waren hadden we zeker onze kennis over geschiedenis en biologie in de strijd gegooid. Mocht je mee willen doen met de pubquiz moet je je van tevoren aanmelden en een bijdrage leveren. Houd de instagrampagina in de gaten voor de agenda: @de_gele_kanarie.
Voor de vogelliefhebbers onder onze lezers kun je op zoek gaan naar de zangvogel die in het café woont. Sascha is bang voor vogels dus die moest er niet al te veel van hebben.

Na een tijdje in het café gezeten te hebben hadden we zin in een rustiger plekje. We moesten om onszelf lachen en voelde ons een beetje oud. Om half 10 ‘s avonds hadden we hadden zin in koffie en een stukje taart. Maar ja, waar kun je dan nog terecht op dat tijdstip?

Bingo: we staken over naar Spirit

Aan de overkant van de straat zagen we een klein zaakje waar wat mensen aan het genieten waren van een kopje koffie. Bingo!

In onze opgetutte outfit zijn we er naartoe gelopen en kwamen we er tot onze verrassing achter dat ze tot 22.30 uur taart en koffie serveren. Lisa nam een latte macchiato en een cheesecake, Sascha trakteerde zichzelf op een grote cappuccino en een chocolate chip cookie. De plek was rustig en dat vonden we na een druk café prettig. We konden elkaar goed verstaan en vonden de afwisseling van beide cafés perfect voor na een lange dag lesgeven. Daarnaast loop je op deze taartplek niet het risico je leerlingen tegen te komen tijdens het stappen.

Naast reguliere taart en melk heeft deze zaak ook genoeg keuze uit diverse veganistische en vegetarische opties. Aan het tafeltje naast ons waren ook nog wat mensen aan het dineren. Ze hebben een ‘eerlijk en biologisch’ buffet wat tot 22.00 uur open is. Het is alleen vegetarisch.

Leuk om midden in de week te ontspannen

We namen nog snel een slok van onze koffie voordat de taartplek om 23:00 uur ging sluiten. We vonden dat we gezien de tijd nog iets moesten gaan doen. We zijn tenslotte in onze studententijd. Maar de lessen die we de volgende dag moesten geven vroegen om een schappelijke bedtijd. Althans, zo praatten we onze eigen moeheid goed.

Voldaan en helemaal bijgekletst stapten we in de auto en reden we weer naar huis. Wat vonden wij het leuk om midden in de week lekker te ontspannen en het plezier in lesgeven met elkaar te delen.

Algemene Waardering:

Voor De Gele Kanarie en Spirit afzonderlijk

Voor de combinatie van de twee tentjes

Deze avond uit was perfect om bij te kletsen na een lange dag werken. De drankjes en het eten waren lekker en de sfeer op beide plekken was goed. Wel was De Gele Kanarie te druk om een spelletje te doen en Spirit net wat te rustig voor een avondje uit. Maar samen zijn ze een goede combinatie.

Uitgegeven per persoon: Toegang: 0 euro, drinken & drinken: 20 euro p.p. in totaal

Adres:
De Gele Kanarie, Goudsesingel 284, 3011 KH Rotterdam, 010 333 5444
info@degelekanarie.com
Spirit Rotterdam, Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam, 010 411 63 56, info@spiritrotterdam.nl

Openingstijden:

De Gele KanarieMaandag t/m vrijdag  
Zaterdag en zondag
15.00 – 01.00        
12.00 – 01.00    
Spirit    Maandag t/m zaterdag  
Zondag
08.00 – 23.00  
09.00 – 22.00  
 Bij beide zaken sluit de keuken om 22.00 uur

Toegankelijkheid/bereikbaarheid: Vanaf tramhalte Meent (tram 7) ongeveer drie á vier minuten lopen naar De Gele Kanarie. Met de metro stap je uit bij Oostplein en is het ongeveer vijf minuten lopen. Voor Spirit hoef je alleen nog maar de weg over te steken!

Wij kozen voor ‘extravagant’ vervoer: vanuit Vlaardingen zijn we met de auto Rotterdam centrum ingegaan. We hadden daarvoor wel gekozen voor een goedkopere parkeergarage. De Kiphof zit dichtbij en is relatief laag geprijsd voor hartje Rotterdam. Je betaalt er ongeveer 2 euro per uur.

Rolstoelvriendelijk is de Kanarie helaas niet. Er is een opstap bij de voordeur en de tafeltjes staan dicht bij elkaar. Ook als je van het toilet gebruik wilt maken moet je de trap af naar beneden. Bij Spirit is wel rolstoeltoegang en een rolstoeltoilet.

Handig om te weten: Als je veganistisch bent zijn er bij De Gele Kanarie beperkte opties als je iets wilt eten. Vegetarische gerechten hebben ze genoeg (ook een hoofdgerecht). Bij Spirit kan je vegetarisch eten en zijn er hier en daar ook veganistische opties.
Zoals gezegd zijn bingo- en pubquizavonden terug te vinden via de Insta van De Gele Kanarie: @de_gele_kanarie.

Tekst en foto’s: Lisa Bergwerff en Sascha Baas

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top