Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Woonkamervibes en heerlijke performances in ROOM

Gepubliceerd: 21 September 2023 • Leestijd: 2 minuten en 40 seconden • UIT

In Room’s Vocalsz in Rotterdam kun je genieten van woonkamervibes en heerlijke performances. En wie weet sta jij hier binnenkort ook op het podium, want je kunt niet alleen als publiek een leuke avond hebben, je kunt ook zelf optreden.

Foto van UIT-verslaggever Ishana met een kopje koffie in haar hand.

Stichting Vocalsz is volgens oprichter, programmamaker & stempedagoog Jimmy Von Vocalsz een uit de hand gelopen hobby. Naast een aanbod van onder meer vocalcoaching- en songwritinglessen, creëert de stichting mogelijkheden voor (jonge) artiesten om hun podium in te nemen. Dit doen ze aan de hand van verschillende samenwerkingen zoals: ‘Gistpodium’ in samenwerking met Studio de Bakkerij en ‘Room’s Vocalsz’ in samenwerking met Popunie en Hostel ROOM Rotterdam.

Themakamers en muziekavonden

Hostel ROOM Rotterdam is een uniek themahostel in het mooie Scheepvaartkwartier, gevestigd in een prachtig gerenoveerd rijksmonument uit 1923 in Art-Decostijl. Het hostel staat bekend om zijn 18 themakamers die allemaal een bijzondere link met Rotterdam en Nederland hebben én om hun muziekavonden, zoals de karaokeavond elke vrijdag om 20.00 en Room’s Vocalsz elke derde donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30.

Het doel van deze avond is om muziekonderwijs toegankelijker te maken voor alle kinderen, ongeacht hun financiële situatie. Daarom wordt er om een kleine donatie gevraagd, zodat kinderen met minder geld ook hun muzikale talenten kunnen uiten en ontwikkelen. Maar als je zelf even krap zit kun je ook komen genieten van een gratis avond vol muziek. De keuze is aan jou.

Zelf ben ik ondertussen drie keer naar dit event geweest. De eerste keer op donderdag 16 maart 2023 op uitnodiging van gitarist Tayler Calister. Het woord cosy omschrijft de sfeer hier heel goed. Omdat de ruimte relatief klein is, voelt het al gauw druk aan wanneer de ruimte goed gevuld is. En op avonden zoals deze is dat vaak het geval. Maar niet het soort druk dat vervelend is. Juist gezellig. Wel warm soms! Zorg dat je een laagje kleding kunt uittrekken.

Uit je comfortzone stappen

Ontzettend genoten heb ik van de artiesten die hun kunsten met ons gedeeld hebben. Sommigen lieten eigen nummers horen en anderen deden covers. Er is ruimte voor alle niveaus: van new-kid-on-the-block tot de ervaren prof. Er is iets met de vibe hier. Het voelt zo huiselijk en vertrouwd, dat de stap naar het podium makkelijk gezet is.

Op donderdag 20 april 2023 stond ik er zelf, na veelvuldig repeteren. Drie nummers, zeker weten allemaal covers, gezonde zenuwen, nieuwe oranje outfit on point en een select groepje aan supportive loved ones voor me in het publiek. Ik ging ervoor. En het was geweldig. Ik voelde me daarna zo trots. Heerlijk om zo bewust uit mijn comfortzone te stappen en een stukje van mijn hart te delen met het publiek.

Verbinding en expressie

Op donderdag 15 juni was ik uitgenodigd door artiest, en tevens een vriend, R.M.B om hem te komen supporten tijdens zijn optreden. Hij was super. Op deze avond, terugdenken aan de fijne gesprekken die ik heb gehad, besefte ik dat het niet alleen de inspirerende artiesten waren waarvoor ik terug zal blijven komen. Ook is dit een avond waarop verbinding en netwerken plaatsvindt. Zowel met mensen uit Nederland als met mensen uit het buitenland.

Al met al stelt Rotterdam me nauwelijks teleur als het gaat om creativiteit- en expressiviteit en verbinding bevorderende evenementen als deze. Voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Mocht je de stap zetten om ook te komen optreden, help je allereerst indirect dus muziekonderwijs toegankelijker te maken voor alle kinderen. Daarnaast zit er zelfs een educatief smaakje voor jezelf aan. Educatie waarvan de waarde in mijn ogen onderschat wordt. Kom het ervaren.

Waardering

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren

Kosten per persoon: op donatiebasis 

Adres: Van Vollenhovenstraat 62, 3016 BK Rotterdam

Openingstijden: Elke derde donderdag van de maand van 19.30 tot 21.30

Toegankelijkheid/bereikbaarheid: Vanaf tramhalte Vasteland is het ongeveer vier minuten lopen; de toegang voor rolstoelen is zeer beperkt, er zijn de nodige trappen en opstapjes.  

Handig om te weten: Je kunt eten en drinken kopen aan de bar. Het kan erg warm worden. 

Tekst: Ishana Katushing
Foto’s: Studio Infini, Ishana Katushing

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top