Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT-XL: De leukste zomertips voor Rotterdam

Gepubliceerd: 13 July 2023 • Leestijd: 5 minuten en 16 seconden • UIT&THUIS

Terrassen, picknicks, festivals, boottochtjes: in de zomer kun je er geen genoeg van krijgen. Onze UIT-verslaggevers en de Profielen-redactie verzamelden de leukste tips voor zomers vermaak in Rotterdam.

interieur van de rooftopbar

Nieuwe hotspot: The Rooftop

Sommigen kennen het Groothandelsgebouw nog van de Suicide Club (gesloten in 2019) anderen kijken er alleen naar tijdens hun weg naar het centraal station.
Sinds deze zomer heeft het dakterras van het Groothandelsgebouw weer een nieuw leven gekregen. En hoe! Donna testte de dak-bar uit.

drankje in de rooftopbar

Bij binnenkomst spring je de lift in en ben je in mum van tijd waar je moet zijn. Op het dakterras ben je dan eerst een paar minuten zoet met kijken naar de mooie skyline. Er zijn twee grote terrassen die allebei een ander uitzicht, en een andere look and feel bieden. Hoewel het eten en drinken niet echt student-proof is qua prijs (ik vind 4,50 voor een frisje aan de prijzige kant) zijn de snacks wel ècht de moeite waard. Vooral de chicken tenders en de cauliflower sweet wings (vega!) zijn een mega aanrader als je op een warme dag naar iets zouts verlangt (ondanks dat deze bites per 5 stuks 12,- zijn, zijn ze de moeite waard).

Het personeel is heel vriendelijk en de service is enorm snel. Als je je laatste slok drinkt staan ze al direct voor je neus voor de volgende.

de skyline van rotterdam vanaf de rooftopbar

Naast eten, drinken en heerlijk vertoeven in de zon is er nog meer te doen bij The Rooftop. In een aangrenzende hal kun je als bezoeker diverse (arcade)spelletjes spelen, zoals vijf-op-een-rij, air hockey of minigolf. Ook kun je door een mega doolhof wandelen, door de lintkamer verdwalen (ergens zit een verrassing verstopt!), of een bezoekje brengen aan de American Candybar. Al met al is het een veelzijdige locatie. Als student is het niet een goedkoop terras, maar wel eentje waar je jezelf eens mag trakteren na een jaar lang studeren.

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 23.00
Belangrijk: Via de site moet je een ticket kopen. Dat kost 12,00, helaas is er geen studentenkorting. De spelletjes zoals beschreven zitten in deze entreeprijs.

Oud & vertrouwd: het populaire terras van Van Zanten

Op een stralende donderdagmiddag ging Brigitte samen met vrienden naar Café van Zanten om het weekend alvast in te luiden. Gelegen op de hoek van de levendige Binnenrotte en de gezellige Meent, is Café van Zanten een favoriete plek van velen, niet in de laatste plaats van studenten. En ze begrijpt waarom.

brigitte op het terras

Bij aankomst werden we meteen begroet door de levendige sfeer en het zonnige terras dat uitnodigend voor ons uitstrekte. Het is een populaire plek, vooral op zonnige dagen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Tafels waren gevuld met lachende mensen, die genoten van elkaars gezelschap en de warme stralen van de zon.

De prijzen op de menukaart zijn redelijk en betaalbaar. Voor ongeveer 3 euro uon je een smakelijk biertje krijgen, terwijl een glas wijn rond de 5 euro kost. Het menu biedt voor elk wat wils, van wijnen, bieren en cocktails tot alcoholvrije versnaperingen.

Terwijl we onze bestelling plaatsten, genoten we van de vrolijke en zomerse sfeer om ons heen. Het terras bruiste van gelach en gesprekken, terwijl de bediening druk in de weer was om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden werd bediend. Hoewel het bij ons een beetje langer duurde voordat we werden geholpen vanwege de drukte, lieten we ons humeur er niet door beïnvloeden. We waren vastberaden om ten volle te genieten van onze ervaring bij Café van Zanten.

Toen onze drankjes eindelijk arriveerden, waren we verheugd. Ik koos voor een heerlijke frisse rosé die perfect paste bij de zonovergoten dag. Samen deelden we een smakelijk bittergarnituur (13,75) en de knapperige nacho’s (9,50). We proostten op vriendschap, op de mooie dag en op de geweldige tijd die we hadden.

Hoewel het bij ons een beetje langer duurde, lieten we ons humeur er niet door beïnvloeden.

Hoewel de bediening iets te wensen overliet, konden we de drukte begrijpen en zagen we het als een teken van de populariteit van Café van Zanten. Uiteindelijk verlieten we Café van Zanten met een tevreden gevoel en mooie herinneringen aan een gezellige middag. Het is een plek waar we zeker nog eens terugkomen, of het nu was om te genieten van een zonnige dag op het terras, om een Feyenoord-wedstrijd te kijken of gewoon om te ontspannen en te genieten van goed gezelschap.

Adres: Meent 44, Rotterdam
Openingstijden 10:00-23:30
Goed bereikbaar, bevindt zich midden in de stad, op loopafstand van station Blaak.

Lekker kneuterig midgetgolfen in het mooiste park van Rotterdam

Onder de Euromast ligt Midget Golfbaan Parkhaven. Op woensdagmiddagen en zaterdagochtenden de uitgelezen plek voor kinderfeestjes, maar op andere dagdelen een speelparadijs voor grote kinderen, zoals Tosca.

Tosca en vriendin aan de midgetgolf

In het groen liggen 18 golfbaantjes en het is de bedoeling om de bal met zo min mogelijk slagen in het gat te krijgen. Dat klinkt makkelijk – alsof een kind het zou moeten kunnen – maar de poortjes, hobbels, netten en loopings maken het uitdagend en in sommige gevallen onmogelijk. Je zal de eerste volwassene niet zijn die hartgrondig staat te vloeken terwijl op de volgende baan een groep kinderen van 8 de sterren van de hemel speelt. Gelukkig is er na afloop een fijn zonnig terras voor nazorg en een borrel.

Voor 7,50 euro krijg je een putter, een golfbal en een scorekaart. En een balie verder kan je ijsjes, frituursnacks en (alcoholische) drankjes bestellen. 

TIP! Neem zo min mogelijk mee en/of stop het in een rugzak Je moet je spullen het hele terrein over slepen en je hebt je handen al vol met alle golfspullen.

Midget Golfbaan Parkhaven, Parkhaven 22. 
Openingstijden: Woensdag en vrijdag van 12:00 tot 18 uur; zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur. 
Bereikbaarheid: Met tram 8, uitstappen Dijkzigt/Euromast kom je het dichtste bij. Lopen vanaf metro Coolhaven of Dijkzigt is iets verder (circa 10 minuten).

Cultuur in een bijzondere rooftop pop-up bar

Deze zomer kun je vier weekenden lang kun op het dak van ‘Het Depot’ van Boijmans Van Beuningen genieten van de bijzondere plek en het panorama-uitzicht op de skyline van Rotterdam. Daarbij worden drankjes van Williams Cocktails en Brouwerij Noordt geserveerd en krijg je een divers en wisselend programma te zien dat draait om de filmcollectie van het museum, met onder andere filmvertoningen, talks, ontmoetingen en performances. 

Een tijdelijke culturele hotspot dus, en een originele plek voor een borrel met vrienden of een date. We hebben hem nog niet kunnen uitproberen, want vanavond gaat-ie voor het eerst open, maar het klinkt veelbelovend!

Open in de weekenden van 13-14-15 juli, 20-21-22 juli, 27-28-29 juli en 3-4-5 augustus, van 18.00 tot 22.30 uur.
Tickets kosten 6,50 en zijn verkrijgbaar via de website, waar je ook het programma vindt.
Bereikbaarheid: Vijf minuten lopen vanaf metrostation Eendrachtsplein

Picknicken op het grootste picknickkleed van Rotterdam

Heb je nog een theedoek over? Lever hem in bij de organisatie van het Grootste Picknickkleed, voor De Grote Picknick op Zuid in het Zuiderpark. Textielkunstenaar Maaike Gottschal maakt er een groot, bont picknickkleed van.

Je kunt jouw (schone) theedoek tot 31 juli inleveren bij één van de theedoek-inleverpunten. Dan maak je ook meteen kans op een goed gevulde picknickmand, die op 20 augustus voor je klaar staat bij De Grote Picknick op Zuid.

Locatie: Rotterdam Zuiderpark, grenzend aan de speeltuin.
Tijd: Om 11.30 uur start het event met het uitrollen van het grootste picknickkleed van Rotterdam. Van 12.00 tot 14.00 uur is de picknick.

Kijk op de website voor de inleverpunten voor je theedoek en andere info, want er zijn op 20 augustus nog veel meer food-evenementen op Zuid.

De hele zomer superveel te doen

Ook al kom je de stad niet uit, je hoeft je niet te vervelen in de zomer. Naast de tips hierboven zijn er nog ontelbaar veel andere uitjes te bedenken. In de Rotterdamse festivalagenda staan alle evenementen op een rijtje, check ‘m en mis niks.

Tekst en foto’s: Donna Wijnmaalen, Brigitte Sprengelmeijer, Tosca Sel, Edith van Gameren

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top