Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Volgende week steunbijeenkomst rond aardbeving Marokko

Gepubliceerd: 26 September 2023 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws

Het had even tijd nodig, maar op 3 oktober is en op de Hogeschool Rotterdam een bijeenkomst waar stil wordt gestaan bij de aardbeving in Marokko. ‘Het geeft mensen het gevoel dat de hogeschool een betrokken instituut is.’

Zouhair Saddiki, docent bij de RBS, kreeg ’s avonds laat een bericht binnen over de aardbeving in Marokko. ‘In eerste instantie lag ik er niet wakker van, maar daarna schrok ik. Ik heb familie in Marrakesh en die hebben het meegemaakt, zijn getraumatiseerd. Sommigen zijn gewond geraakt door brokstukken, de schrik zit er goed in’, vertelde hij kort na de verwoestende aardbeving op 8 september.

Aandacht en betrokkenheid

Nu is hij met collega’s Mourad El Moussati, Sezgin Yilgin en Asli Kosker de drijvende kracht achter een fondswervingsactie en bijeenkomst op de Hogeschool Rotterdam. ‘Zo’n bijeenkomst hoeft niet heel groot te zijn, als er maar aandacht en betrokkenheid is voor wat er is gebeurd. Het geeft mensen het gevoel dat de hogeschool een betrokken instituut is.’ Hij benadrukt dat iedereen welkom is, niet alleen studenten en medewerkers met een Marokkaanse achtergrond.

De bijeenkomst is op dinsdagmiddag 3 oktober, tussen 16:00 uur en 18:00 uur in het RAC cafe op locatie Museumplein. ‘Er is een klein programma’, vertel Saddiki. ‘We openen met een gedicht door Erfan Pourmohammadi. Daarna schetsen we een beeld van wat er is gebeurd en zal NOS-correspondent Samira Jadir een ooggetuigenverslag geven’. Daarna vertellen studenten over de impact van de ramp op hen en is er een gesprek met het publiek, want de bijeenkomst is vooral ook bedoeld om te praten en ervaringen te delen. ‘Ook het decanaat zal aanwezig zijn om te vertellen waar je terechtkunt’, aldus Saddiki.

Fondswerving voor het Rode Kruis

Fondswerving is ook een doel van de bijeenkomst, maar niet het belangrijkste. Om geld in te zamelen voor de slachtoffers en de wederopbouw in het getroffen gebied verspreidt de organisatie flyers en posters waarop wordt opgeroepen te doneren op giro 6868 van het Rode Kruis. ‘Het is fijn dat er zoveel support is van HR-collega’s en studenten’, zegt Saddiki, ‘in je eentje zou dit allemaal niet lukken. Ik ben trots op de hogeschool.’

Download hier de flyer.

Tekst: Edith van Gameren
Foto: Hogeschool Rotterdam

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top