Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

portret van David Goekoop

‘Wat ik doe, is die cyclus doorbreken: upcyclen van kledingstukken door ze een tweede leven te geven’

David Goekoop is tweedejaars commerciële economie en pimpt zijn tweedehands broeken, voor duurzaamheid en als creatieve hobby. ‘Ik ben behoorlijk begaan met het klimaat. Alsmaar nieuwe kleren kopen, draagt daar echt niet aan bij.’

‘Ik studeer commerciële economie, richting creative marketing. Een superleuke opleiding met allemaal leuke mensen. Het is ook best een creatieve opleiding en dat past echt bij mij want ik ben zelf ook behoorlijk creatief. Zo maak ik zelf broeken met de naaimachine.

‘Ik ben behoorlijk begaan met het klimaat. Alsmaar nieuwe kleren kopen, draagt daar echt niet aan bij. Daarom maak ik mijn eigen broeken. Ik koop ze op Vinted, gewoon tweedehands dus. Oude, kapotte, goedkope Levi’s broeken. Die maak ik breder of smaller of ik doe er leuke patches op, of maak er flared broeken van. Dat vind ik superleuk om te doen. Zo maak ik ze helemaal naar mijn eigen wens en stijl. Fashion vind ik sowieso heel interessant, en een standaardbroek vind ik best wel saai. Dus ik wilde wat anders.

‘Fashion vind ik sowieso heel interessant, en een standaardbroek vind ik best wel saai.’

‘Natuurlijk kun je je kleren bij H&M kopen. Maar dat is eigenlijk zo fout, als je bedenkt hoe de kleding daar wordt gemaakt. Ik volg er een keuzevak over: ‘Fighting fast Fashion’. Dat heeft me wel erg aangegrepen en gestimuleerd om het anders te doen. Het is verschrikkelijk wat modemerken als Primark en Zara allemaal doen. Kinderarbeid in derdewereldlanden. Totaal niet duurzaam en mensonvriendelijk. Wat ik doe, is die cyclus doorbreken: upcyclen van kledingstukken door ze een tweede leven te geven.

‘Tot nu toe doe ik het puur als hobby, alleen voor mezelf. Ik heb op dit moment ook veel te veel broeken thuis liggen. Zo is het ook ooit begonnen. Ik wilde iets met die kleding doen en heb mijn moeder gevraagd om te helpen met de naaimachine. In het begin dacht ik dat het heel moeilijk zou zijn maar dat viel heel erg mee. Ik denk dat de meeste mensen het thuis wel zouden kunnen doen, bij mij ging het meteen hartstikke goed en ik kon aan de slag.

‘Het tweede jaar doe ik nu over, dat komt vooral doordat ik vorig jaar op kamers ging. Toen ben ik even wat minder met school bezig geweest’

‘Mijn richting bij commerciële economie is dus creatieve marketing. Ik moet nog drie jaar. Het tweede jaar doe ik nu over, dat komt vooral doordat ik vorig jaar op kamers ging. Toen ben ik even wat minder met school bezig geweest en wat meer met feesten en mijn huisgenoten leren kennen en zo. Ook superleuk. Ik woon hier in de Esch, vlakbij school. In de winter heb je bij Leonidas de schaatsbaan, dat vind ik echt geweldig. Dan neem ik een abonnement en ga ik iedere dag na school wel even schaatsen. Lekker sportief en leuk om te doen.

‘Nu ga ik er weer keihard tegenaan en gewoon gas geven zodat ik dit jaar ga halen. Ook om mijn ouders trots te maken. School is toch ook belangrijk. Hierna wil ik denk ik wel iets doen in de creatieve sector. Fashion vind ik dus interessant, maar wat ik er precies mee wil doen, zo ver ben ik nog niet. Een eigen bedrijf lijkt me op zich wel leuk maar dat hoeft ook weer niet per se. Ik zie het wel. Voorlopig nog even lekker studeren en lol maken in Rotterdam.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 22 September 2023 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to ‘Wat ik doe, is die cyclus doorbreken: upcyclen van kledingstukken door ze een tweede leven te geven’

  1. Wat een ongelofelijk leuk en innovatief idee, David! En als je je eigen broeken zat bent kun je ze weer verkopen via Vinted 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top