Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Afke Tangenbergh is hogeschooldocent bij de flexibele deeltijdopleiding van verpleegkunde. Houdt zich bezig met de compassievolle hogeschool en inclusiviteit. Blogt over taboes en rafelranden, bloed, zweet en tranen.
Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Tropisch strand en jungle naar keuze

Gepubliceerd: 8 July 2024 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • Afke

Op mijn tandvlees vlieg ik met een noodvaart op de zomervakantie af. Vijf weken vrij! Mijn hemel, wat een eindeloze periode van ontspanning gaat dat zijn. Terwijl de rest van Nederland werkt, lig ik wekenlang een beetje te epibreren op een tropisch strand waarna ik de resterende tijd doorbreng met een safari door een jungle naar keuze.

Maar oh, dat is natuurlijk allemaal niet waar. Ik ben wel vijf weken vrij, maar ik ga niet naar een tropisch eiland, noch naar een jungle.

Want ik ga niet vliegen, zéker niet vanwege het klimaat maar ook niet vanwege dat truttige applaus na het landen met zo’n vliegende Transavia-onderzeeër. Om daarna op een snikheet en plakkerig vliegveld aan te komen, waar je je ergste vijand nog niet naar de plee zou durven sturen. Om vervolgens te verkolen op een veel te heet strand, om vervolgens als een zoemende horde toeristen de plaatselijke bevolking, dieren of natuur lastig te vallen. Of zelf als een gesubjectiveerde wandelende kassa allerhande zooi en eten aangesmeerd te krijgen. Nee dank u.

Dus dit jaar ga ik wederom met de auto naar een last minute geboekte Airbnb, naar een huis van een particulier, ergens in Europa. Avontuurlijk toch? Ik weet nu nog niet waar ik over twee weken ben. De afgelopen jaren hebben we vakantie gevierd in een glamping-tent in Drenthe, zijn we in een verbouwd Art Deco ingericht poortgebouw midden in het bos geweest, sliepen we in een superluxe gastenverblijf op een mini-landgoed en huurden we een huis, midden in een Frans dorpje, dat niet alleen een heerlijke omheinde tuin had, maar ook tot de nok toe gevuld was met een eclectische kunstverzameling waar Museum Voorlinde jaloers op zou zijn: extraordinaire et formidable!

Natuurlijk weet ik wel dat niet élke vliegvakantie leidt tot een Oh oh Cherso-ervaring. Maar als ik dan toch even mag klagen over de zomervakantie: die is voor mij als docent altijd in juli en augustus. Dan is het voor mij te heet op Kreta-achtige plekken en is een ticket naar exotische oorden veel duurder dan buiten het seizoen. Natuurlijk kan ik voor een verre reis een keer buiten de vakanties gaan, maar dat kan niet elk jaar. Dus Airbnb-en we lustig door.

Had ik al verteld dat ik voor de herfstvakantie een appartement in Parijs heb geboekt? Dat weet ik alvast wel. Nu al zin in, maar eerst dus de zomervakantie, ik ben heel benieuwd waar we terecht komen, ik vermoed zomaar iets sehr genials of iets mycket häftigts!

Ik ben benieuwd wat jullie gaan doen met al die vrije tijd …
Tot later!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top