Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Floren Bout studeerde in de zomer van 2024 af aan de opleiding communicatie, vol ideeën maar zonder écht vastomlijnd plan. Reizen, wonen en werken in het buitenland, doorstuderen of toch een baan in Nederland? Ze neemt ons mee in het spannende eerste jaar na afstuderen.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Een onverwachte wending in de zomer

Gepubliceerd: 10 September 2024 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Floren

Een zwart gat zag ik voor me toen ik afstudeerde. Voordat de vraagtekens over deze ontdekkingsreis die de toekomst heet zich opstapelden, besloot ik eerst te genieten van een vakantie op de Canarische Eilanden. Zon, zee en rust; precies wat ik nodig had om mijn gedachten op een rijtje te zetten.

Terug in Nederland was het tijd om even knallen: met een tijdelijke baan geld verdienen voor mijn toekomstige reis.

Maar in één zomer kan er verbazingwekkend veel veranderen. Wat begon als een periode van twijfel en eindeloze mogelijkheden, nam al snel een onverwachte wending toen ik werd benaderd voor een geweldige kans: een fulltime functie bij het bedrijf waar ik werkzaam was. Het aanbod was bijzonder aantrekkelijk, namelijk een rol met veel verantwoordelijkheden, hele leuke taken en het allerbeste± de mogelijkheid om remote te werken. Dat betekende dat ik mijn werk vanuit Parijs zou kunnen doen. Wat een droom!

Maar er was een kleine uitdaging: de functie vereiste dat ik uiterlijk 1 januari aan de slag ga. Dit betekende dat mijn oorspronkelijk geplande reis, die zou eindigen in februari, ingekort moest worden. Mijn gevoel vertelde me dat deze kans te mooi was om te laten liggen. Een toffe baan en de vrijheid om te werken vanuit een van de meest romantische steden ter wereld was een aanbod dat ik niet zomaar voorbij kon laten gaan.

Twee weken later was het contract getekend en begon het serieuze plannen van het andere avontuur: de reis. Samen met mijn vriend heb ik nagedacht over de bestemming. We hebben gekozen voor een reis door Indonesië, Vietnam, Cambodja, Laos en Thailand. Het wordt een intensieve reis, maar ook een kans om een nieuw deel van de wereld te ontdekken.

We vertrekken eind september in verband met de regenseizoenen in Azië. Rekening houdend met de vluchtprijzen en mijn diploma-uitreiking op 24 september, hebben we een ticket geboekt voor 25 september. Eindelijk een datum om naartoe te leven, dat maakt het allemaal wel een stukje echter. We plannen om net voor de kerst terug te zijn, dan hebben we nog de feestdagen met onze familie en vrienden in Nederland, voordat we waarschijnlijk naar Parijs verhuizen.

In de komende maand zullen we verder nadenken over de details van onze reis en de verhuizing naar Parijs. Het zwarte gat is ineens een heel bijzonder avontuur geworden.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top