Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Floren Bout studeerde in de zomer van 2024 af aan de opleiding communicatie, vol ideeën maar zonder écht vastomlijnd plan. Reizen, wonen en werken in het buitenland, doorstuderen of toch een baan in Nederland? Ze neemt ons mee in het spannende eerste jaar na afstuderen.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Laatste voorbereidingen voor een nieuw avontuur

Gepubliceerd: 1 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Floren

Het is zover. De laatste week in Nederland is aangebroken, en hoewel de tijd zo snel lijkt te gaan, voelt het ook alsof ik al maanden aan het voorbereiden ben. Nu is het echt: het grote avontuur in Azië kan beginnen.

Het was een volle maand, met lange dagen op werk, waarin ik niet alleen mijn draai moest vinden, maar ook werd ingewerkt. Dit zodat ik in januari, zodra ik terug ben van mijn reis, meteen weer aan de slag kan.

Naast werken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor mijn grote avontuur in Azië. De vluchten zijn allemaal geboekt en ook de noodzakelijke vaccinaties zijn gehaald. Daarnaast heb ik de afgelopen weken eindeloos veel gepland voor de reis en gewinkeld, van leuke verblijven en restaurants uitzoeken tot het kopen van medicatie en een reistandenborstel. Gelukkig kan ik altijd al enorm genieten van deze voorpret.

Maar mijn gedachten dwalen ook af naar wat daarna komt. Ik heb natuurlijk de droom om terug te keren naar Parijs. Ik heb al contact opgenomen met de eigenaar van het appartement waar ik vorig jaar verbleef, in de hoop dat ik er deze keer weer terecht kan. Helaas bestaat er een kans dat hij er zelf zit. Dat betekent dat ik voorzichtig verder moet kijken naar andere opties, al voelt het nog een beetje vreemd om nu al zo ver vooruit te plannen terwijl mijn Aziatische avontuur nog moet beginnen.

Deze laatste week draait volledig om de laatste loodjes: projecten afronden op werk, spullen inpakken, vrienden en familie gedag zeggen, en natuurlijk mijn diploma-uitreiking. Het voelt soms onwerkelijk dat ik al afgestudeerd ben en op het punt sta om zo’n grote stap te zetten.

Natuurlijk komen er ook wat zenuwen om de hoek kijken. Hoe zal het zijn om zo ver weg te zijn van alles wat ik ken? Zal ik snel mijn draai vinden in een ander land, met een andere cultuur? Maar ondanks die twijfels overheerst het enthousiasme. Ik heb er enorm veel zin in. Iedere dag dat mijn vertrek dichterbij komt, kijk ik er meer naar uit.

In mijn volgende blog vertel ik jullie over mijn eerste avonturen in Azië. Ik ben zo benieuwd wat de toekomst me gaat brengen  – niet alleen tijdens mijn reis, maar ook voor wat daarna komt.

Dit is pas het begin van een nieuw, onbekend hoofdstuk, en ik kan niet wachten om het te gaan schrijven. Tot snel, vanuit de andere kant van de wereld!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top