Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Lara Dalmis is vierdejaars industrieel productontwerpen (ipo) aan de Hogeschool Rotterdam. Ze studeert tot januari in het Noorse Trondheim en blogt maandelijks over dit avontuur.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

To hike or not to hike? 

Gepubliceerd: 10 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Lara

Ik zal eerlijk zijn: ik ben niet het type dat de wandelschoenen aantrekt om een berg te beklimmen. Maar aangezien dit in Noorwegen zo’n beetje de nationale sport is, heb ik geen andere keus. Toch vraag ik me af: wat is mijn grens en in hoeverre wil ik die verleggen? 

Ik dacht dus: laat ik dat hiken een kans geven, want ja: when in Norway … Nou, niet dus. Wat een middelzware wandeling van twee uur had moeten zijn, werd uiteindelijk een zes uur durende overlevingstocht. Oeps. Niet echt voor herhaling vatbaar. Maar wat dan wel? 

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer die tot nu toe haar hele leven in het centrum heeft gewoond. Bruisende cafés, en op elke hoek valt wel iets te zien of te doen. Ik had me van tevoren niet echt ingelezen over Trondheim, ik ging er blanco in. Niet dat inlezen mijn keuze had veranderd maar dan was ik misschien ietsjes beter voorbereid op wat me te wachten stond.

Dit land is echt een walhalla voor outdoor-mensen die het liefst elk weekend kamperen of een mooie wandeling maken, met aan het einde een verfrissende duik in een fjord. Er is hier superveel te zien, maar het doet me gewoon niet zoveel als wat ik bij anderen zie. De nodige stemmetjes spoken dan ook regelmatig door mijn hoofd: sta ik er wel voor open? Geef ik het wel echt een kans? Sta ik er te negatief in? Bla bla bla … 

Maar weet je, er is geen goede of foute manier om je exchange te doen, wat anderen je ook laten geloven. De veranderingen en uitdagingen die je doormaakt in zo’n periode – zoals een dokter zoeken of voor het eerst je eigen was doen – zijn voor iedereen anders, en dat is juist wat het mooi maakt. Ieders avontuur is uniek, en dat is helemaal prima.

Wat níet prima is, is dingen tegen je zin in doen. Het is goed om uit je comfortzone te stappen, maar als je je ergens echt niet prettig bij voelt, moet je het vooral niet doen. Het feit dat je in het buitenland zit hoeft dat niet te veranderen 😉 

En eh, what happens in Trondheim stays in Trondheim. Of zoiets. 

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Lara: To hike or not to hike? 

  1. Super leuke blog, Lara! En uiteindelijk een duidelijk, mooie, maar ook komische boodschap 🙂

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top