Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Sterre Oosting is vierdejaars communicatie en is na een half jaar studeren in Santander, Spanje, weer terug in Nederland om af te studeren. Ze blogt over die laatste loodjes.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Pure adrenaline stroomt door mijn aderen

Gepubliceerd: 28 May 2024 • Leestijd: 1 minuten en 31 seconden • Sterre

Nog maar één week en dan lever ik het grootste eindproduct van al die jaren studeren in. Eén week, en dan voel ik me weer net als mijn zestienjarige zelf, nagelbijtend afwachtend of ik geslaagd ben. Het lijkt wel alsof ons schoolsysteem ervan geniet om ons vroegtijdig grijze haren te bezorgen.

Adem in. Adem uit. Adem in … Ja, oké, laat ook maar. Ik heb geen tijd voor ademoefeningen, we moeten door! Elke keer als ik weer een hokje van mijn to-do-lijst kan afvinken, voelt het alsof er pure adrenaline door mijn aderen stroomt. Of is dat het inmiddels al derde blikje Red Bull van de dag?

Hoe dan ook: het gaat lekker! Na mijn motivatiedip van een aantal weken geleden ben ik gelukkig weer helemaal de oude. Nu ik nog maar zo weinig tijd heb, ben ik eigenlijk ook wel klaar met dit hele gedoe. De afgelopen twintig weken stonden alleen maar in het teken van mijn scriptie. Alsof ik verder geen persoonlijkheid meer had.

Het is ook het enige wat mensen aan je vragen als je hiermee bezig bent: ‘Hoe gaat het met je scriptie?’ en: ‘Wel goed je best doen, hè? Anders moet je nog langer studeren!’ Waarom niet: ‘Hoe gaat het met jou?’ en: ‘Je bent echt een topper!’ Dit is een tip voor als jouw vriend/ouder/kind/kat/wie dan ook aan hun scriptie begint.

Ik heb mijn verantwoordingsdocument gelukkig bijna af. Alleen nog de samenvatting, een mooi voorwoord en een geweldig slotwoord. Ik moet nog beginnen aan mijn adviesdocument, maar ik denk dat ook dat wel goed komt. Alle informatie heb ik al; ik moet het alleen nog even mooi opmaken in Canva. Dat gaat waarschijnlijk weer langer duren dan verwacht. Ach ja.

Het einde van deze intense periode brengt gemengde gevoelens met zich mee. Enerzijds kijk ik uit naar de vrijheid en het gevoel van opluchting dat zal komen zodra alles is ingeleverd. Anderzijds is er een zekere mate van spanning en onzekerheid over de uiteindelijke beoordeling van mijn scriptie. Maar wat er ook gebeurt, ik ben trots op hoe ver ik ben gekomen en hoe ik door alle ups en downs heen heb volgehouden.

Acht dagen. Nog even alle zeilen bijzetten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top