Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Lisa Brand

‘De technologie rond multimedia design blijft zich ontwikkelen, dat vind ik echt fascinerend’

Lisa Brand (22) maakte de switch van de studie archeologie in Leiden naar communication and multimedia design op de Hogeschool Rotterdam. ‘Met elkaar aan projecten werken in plaats van alleen in de boeken, dat past veel beter bij me.’

‘Ik ben net begonnen dus het is allemaal nog vers en nieuw. De twee introductieweken zijn achter de rug en die waren al superleuk. Binnenkort gaat het allemaal echt beginnen en ik  heb er heel veel zin in.

‘Hiervoor studeerde ik twee jaar archeologie in Leiden, aan de universiteit. Niet dat het mijn hele leven al mijn droom was maar ik moest gewoon iets kiezen na het gymnasium. Geschiedenis vond ik leuk dus archeologie leek me ook wel interessant. Maar helaas paste het toch niet helemaal bij mij en dus ging ik op zoek naar iets anders.

‘Maar wat dan wel? Een vriendin van mij van de middelbare school studeerde cmd en die had er heel snel een superleuke en creatieve baan mee kunnen vinden. Bij archeologie ligt dat anders. Los van dat ik het toch niet zo leuk vond als ik in eerste instantie dacht, is er ook weinig werk in te vinden.

‘Archeologie gaat juist over vroeger en over oude dingen’

‘Ik maakte dus de switch. Niet alleen vanwege de banenkans uiteraard; ik vind het ook oprecht interessant. Dingen designen en producten ontwerpen. Het is ook echt iets waar je verder mee kunt, in tegenstelling tot archeologie: dat gaat juist over vroeger en over oude dingen. De technologie rond multimedia design blijft zich ontwikkelen en er is steeds meer mogelijk. Dat vind ik echt fascinerend.

‘Ik maakte de overstap van de universiteit naar de hogeschool. Natuurlijk heb ik daar wel even bij stilgestaan, het is toch alsof je een stapje terug doet. Maar zo voelt het nu niet. Ik denk dat het hbo-onderwijs veel beter bij mij past. Niet dat de universiteit te moeilijk voor me was – ik kon het prima aan – maar het is wel veel meer op jezelf en in de boeken. Je zit achter je bureau te lezen, essays te maken en verslagen te schrijven. Op de hogeschool is veel meer actie. Je doet veel meer dingen met elkaar in groepjes en bent bezig met projecten. Echt iets doen en maken. Dat spreekt me veel meer aan.

‘Op de hogeschool is veel meer actie.’

‘Het studiejaar is net begonnen en tot nu toe hadden we vooral introductie-activiteiten. Maar ik kan al wel zeggen dat ik het tot nu toe heel erg naar mijn zin heb. Ik heb allemaal leuke nieuwe mensen leren kennen en ook Rotterdam bevalt goed.

‘Ik hoef niet op kamers want ik kom uit Dordrecht. Studeren deed ik natuurlijk al, dus daar hoefde ik niet aan te wennen. De grootste switch was voor mij om weer te gaan studeren in plaats van alleen maar te werken. Nadat ik met archeologie stopte, ben ik bij de Hema gaan werken, drie tot vier dagen per week. Dan heb je natuurlijk wel een heel ander ritme dan wanneer je studeert. Ik blijf nog wel vijf uurtjes per week werken maar niet meer zo veel dagen; eerst maar even kijken hoeveel tijd ik naast mijn studie overhoud.

‘Ik heb zelf leren haken met online tutorials en patroontjes.’

‘Wat ik sowieso wél blijf doen, is mijn hobby: haken. Dat vind ik heel erg leuk om te doen. Ik heb het zelf geleerd met online tutorials en patroontjes. Het is best lastig in het begin en je moet geduld hebben. Les heb ik nooit gehad. Maar de vrouw van mijn neef haakt al heel lang en heel goed. Als ik vastloop, dan kan ik bij haar terecht.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Gepubliceerd: 13 September 2024 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top