Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Eerste concrete stappen Strategische Agenda worden dit jaar gezet

Gepubliceerd: 14 February 2024 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nieuws

De HR gaat vanaf dit jaar meer discipline-overstijgende vakken ontwikkelen. Het is een van de vijf ambities die het college van bestuur uitspreekt in de uitvoeringsagenda van de Strategische Agenda. Die uitvoeringsagenda is deze week gelanceerd.

still uit confetti-filmpje met Sarah en Wijnand

De discipline-overstijgende vakken zijn nodig omdat in de nabije toekomst, volgens de Strategische Agenda (SA), veel derde- en vierdejaars studenten onderwijs gaan volgen bij andere opleidingen en instituten. Studenten gaan samenwerken aan een van de maatschappelijke opgaven uit Talent in Transitie, de titel van de SA: duurzame delta, toekomstbestendige economie, vitale gemeenschap en slimme en sociale stad.

Confettikanonnen

De lancering van de uitvoeringsagenda gaat gepaard met veel vrolijkheid, zien we op intranetpagina Hint. Met confettikanonnen laten onder meer bestuurders Sarah Wilton-Wels en Wijnand van den Brink en cmr-voorzitter Eugenia Codina Miro zien dat ze blij zijn met de uitvoeringsagenda.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) besprak de uitvoeringsagenda afgelopen maandag tijdens een besloten bijeenkomst met het college van bestuur en stemde ermee in.

Center for Teaching and Learning

Om het nieuwe onderwijs te ontwikkelen neemt een deel van de docenten deel aan een leer- en innoveerprogramma. De scholing van docenten (en ook andere medewerkers) wordt overigens, staat in de uitvoeringsagenda, in 2024 samengebracht in het op te richten Center for Teaching and Learning.

Ook wordt dit jaar gekeken of het praktijkgerichte onderzoek op een manier georganiseerd is die past bij het werken aan de vier genoemde maatschappelijke opgaven. Per opgave wordt voor de docenten een onderwijs- en onderzoeksagenda vastgesteld.

‘Sneller van waarde voor de arbeidsmarkt’

Om Leven Lang Ontwikkelen mogelijk te maken worden er, staat ook in de uitvoeringsagenda voor 2024, meer masteropleidingen en ook microcredentials ontwikkeld. Onderzocht gaat ook worden hoe meer studenten via leertrajecten ‘sneller van waarde kunnen zijn voor de arbeidsmarkt’. De HR wil in 2026 ‘een waaier aan opleidingsprogramma’s’ kunnen aanbieden die goed aansluiten bij de behoefte in tekortsectoren.

Ambitie 5 gaat over digitalisering. Hoe staat het daar nu mee in het onderwijs? Dat gaat de HR onderzoeken. Ook wordt er geïnvesteerd in AI en in het inrichten van datalabs op enkele hogeschoollocaties.

Tekst: Jos van Nierop

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top