Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Anjali over no waste challenge: ‘Ik merk dat haast een valkuil is’

Gepubliceerd: 3 April 2024 • Leestijd: 1 minuten en 22 seconden • Nieuws

Als je wilt afvallen helpt een voedingsdagboek en als je geld wilt besparen werkt het goed je uitgaven te noteren. Wil je minder afval produceren? Check dan eens wat je allemaal weggooit. Drie studenten onderzochten een week lang hoe ze hun vuilniszak kunnen verkleinen, een van hen was Anjali.

Anjali gooit een vuilniszak in de lucht
Anjali Lachminarainsingh, derdejaars bedrijfseconomie en student-assistent bij Green Office HR, woont nog thuis. ‘Sinds september ben ik student-assistent bij het Green Office van de HR. Ik was benieuwd hoeveel afval ik kan “voorkomen”. Omdat ik nog thuis woon produceer ik zelf niet al te veel afval. Yoghurtpakken zijn het belangrijkste, en af en toe een mueslizak. Ik merkte dat haast soms een valkuil is, dan neem ik me voor een eigen beker mee te nemen maar vergeet het weer en koop dan op Kralingse Zoom toch weer een flesje water …’

Donderdag

Ik heb herbruikbare wattenschijfjes gebruikt en ben op zoek gegaan naar plasticvrije make-upproducten (lastig!). Ik heb deze week weinig les en eerlijk is eerlijk: dat voorkomt afval van dingen die ik normaal gesproken onderweg koop.

Vrijdag

Ik heb geprobeerd creatief te zijn met lege potjes waar kaarsen in zaten: in plaats van ze weg te gooien gebruik ik ze nu om mijn pennen en penselen in te doen.

Weekend

Ik heb traditionele make-upproducten verwisseld voor herbruikbare alternatieven, maar de kosten waren wel hoger. Zondag besloot ik make-up helemaal overboord te gooien voor de uitdaging, maar ik voelde me wel onzeker in sociale situaties. Voor onderweg een thermosflesje meegenomen, om waterflesjes te besparen.

Maandag

Een metalen bakje dat ik niet kon recyclen heb ik kunnen upcyclen naar een doos voor mijn herbruikbare wattenschijfjes.

Dinsdag

Ik had wat maaltijden ‘vooruit’ gepland en gezonde ingrediënten ingeslagen, maar ik merkte dat avocado’s, frambozen en blauwe bessen snel bederven, helaas moest ik daarvan iets weggooien.

Woensdag

Ik wilde minder online winkelen om verpakkingsafval te verminderen maar merk dat de verleiding van snelle levering en kortingen van de uitverkoop-acties me toch overhalen.

Tekst: Anjali Lachminarainsingh/Edith van Gameren
Foto: Frank Hanswijk
Illustratie: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top