Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Landelijke Ad-dag benadrukt toenemend belang van de associate degree

Gepubliceerd: 22 April 2024 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Nieuws

Afgelopen vrijdag kwamen docenten, studenten en andere betrokkenen samen voor de vierde Landelijke Ad-dag. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Overlegplatform Associate degrees; dit jaar was de Rotterdam Academy de gastheer.

uitreiking van de Ad Talent awards

De Landelijke Ad-dag biedt gelegenheid om kennis en ervaring te delen over de ontwikkelingen in het Ad-onderwijs; in de ochtend plenair met verschillende sprekers en in de middag in tientallen workshops.

Onder het motto ‘in de praktijk doen we het samen’ kunnen de bezoekers kennissessies bijwonen over allerlei aspecten van het Ad-onderwijs, van de rol van Ad-professionals in hun vakgebied tot de samenwerking met het bedrijfsleven en van de inzet van AI tot duurzaamheid in het onderwijs.

Haalbare hbo-opleiding

Tijdens zijn toespraak benadrukte Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, hoe belangrijk de Associate degree is als onderwijskans die voor veel studenten haalbaar is: ‘Drie kwart van de Ad-studenten komt van het mbo. Er zijn studenten die vanwege geldproblemen geen vierjarige hbo-opleiding kunnen doen.’

Hij benadrukte  dat hij het belangrijk vindt om de Ad-opleidingen toegankelijk te maken voor een grotere groep studenten, zodat meer mensen de kans krijgen om zich op professioneel vlak te ontwikkelen. ‘Ik hoop dat we meer sectoren vinden die willen meedoen aan het Ad-onderwijs’, aldus Tekin.

Studenten als ambassadeurs

Een van de doelen van de landelijke Ad-dag is positieve bekendheid geven aan deze vorm van onderwijs. Een van de manieren waarop dat gebeurt is het uitreiken van awards aan talentvolle Ad-studenten die vervolgens als ambassadeurs meehelpen de Ad’s bekender te maken. 

Elke hogeschool die deelneemt aan het Overlegplatform Associate degrees mocht een van hun talenten voordragen. In totaal waren er achttien genomineerde studenten, waarvan acht voor voltijd en tien voor deeltijd.

Van deze talenten werden Summer Rous (Ad communicatie, Avans) uitgeroepen tot winnaar van de voltijd-Ad’s. ‘We hebben haar gekozen als winnaar, omdat duidelijk is dat zij veel impact zal hebben op mensen als zij zich als Ad-professional gaat profileren met haar vakmanschap, haar innovatief vermogen en haar verbindende karakter’, prijst de jury de maatschappelijk betrokken student.

Aline ten Napel (Ad voedingsmiddelentechnologie deeltijd, Hogeschool Van Hall Larensstein) won de Ad Talent Award deeltijd. ‘We hebben deze prijs aan haar toegekend vanwege de tastbare resultaten die zij heeft bereikt’, schrijft de jury. ‘Zo heeft zij het productieproces van haar werkgever efficiënter ingericht, waardoor 400 uur aan personeelstekort is opgelost. Ook is de bakkerij verduurzaamd door minder gas en elektriciteit te verbruiken.’

Ambassadeur voor het Ad-onderwijs is ze al een beetje, ze geeft presentaties aan bedrijven om de bekendheid van haar opleiding te vergroten. Zo laat ze zien hoe Ad’ers in de praktijk het verschil maken, en dat is precies de bedoeling van het ambassadeurschap.

Tekst en foto: Larice Atmoredjo

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top