Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
10 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Profielen on Tour op de Wijnhaven: Studenten communicatie klaar voor Valentijn

Gepubliceerd: 14 February 2024 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Nieuws

Locatie Wijnhaven was dinsdag al in Valentijnssfeer: een groep tweedejaars communicatiestudenten verkocht chocolade met hartjes. Voor je geliefden, uiteraard, maar ook voor ‘t goeie doel. Zijn ze zelf vol verwachting voor Valentijn?

communicatiestudenten bij de stand

Vlnr.: Juliet, Jytte, Fabienne, Romy, Esther

‘Het zou mij echt verbazen als er morgen iets gaat gebeuren’, zegt Jytte lachend. ‘Mijn Valentijnsidee was om dit te gaan verkopen, als er nog iets anders gebeurt zou ik echt verrast zijn, dat moet dan wel een heel stille aanbidder zijn.’

Haar collega en eveneens tweedejaars communicatie Juliet heeft wel plannen: ‘Ik ga met mijn vriend uit eten, dat hebben we afgesproken.’ Op de vraag of ze al lang samen zijn, zegt ze ‘twee jaar, best wel lang dus. Hoewel soms mensen zeggen “ooohh, pas twee jaar”. Dan denk ik “wat verwacht je dan, ik ben 19″‘, lacht ze.

Fabienne heeft iets georganiseerd met een vriendin. ‘Dat heet girls Valentine, hoorde ik laatst. We gaan samen lunchen en lekker bijpraten over het weekend Carnaval dat we net achter de rug hebben.’

Het gaat bij Valentijn niet per se om romantische liefde, vinden alle vijf de studenten, het gaat om waardering en aandacht geven, en dat kan ook met een ‘gewone’ vriend of vriendin.

‘Toen ik nog thuis woonde gaf ik mijn moeder ook altijd een bos bloemen’

Met die gedachte wisselen ze ook weinig kadootjes uit, tijd met elkaar doorbrengen is belangrijker. Dat vindt ook Esther, die wel kaartjes of kleine kadootjes uitwisselt soms met vriendinnen, maar vooral bij elkaar komen belangrijk vindt. ‘Toen ik nog thuis woonde gaf ik mijn moeder ook altijd een bosje bloemen met Valentijn’, valt Fabienne bij.

Romy, het vijfde lid van Dream4Creation zoals hun ‘gelegenheids-evenementenbureau’ heet gaat met haar vriend een bierproeverij. Toepasselijk want op hun gedeelde liefde voor bier ‘sloegen ze aan’ toen ze elkaar leerden kennen op de studentenvereniging. Verder hebben ze geen bijzondere Valentijnstradities, ‘gewoon even tijd vrijmaken voor elkaar’, zegt ze nuchter.

tafel vol chocola met hartjes

Eigenlijk is de chocoladeverkoop een promo-actie voor het échte event dat ze moeten organiseren, de comedy-avond in Vessel11, het rode schip dat voor de locatie in de Wijnhaven ligt, op 27 maart. Onder het motto ‘Lachen voor Sophia’ zamelen ze daarmee geld in voor Sophia Kinderziekenhuis en in de stand maken ze reclame om de kaartverkoop te stimuleren.

Met de promotie halen ze meteen nog extra euro’s binnen, voor het goede doel. En dat lukt goed, gezien de drukte bij de stand in de lunchpauze. ‘We hebben vandaag best veel verkocht. Bijvoorbeeld ook aan medewerkers die stiekem iets op het bureau van een collega legden’, zegt Fabienne.

Tekst: Edith van Gameren
Foto‘s: Darice de Cuba

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top