Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Opnieuw banen weg bij Inholland

Gepubliceerd: 6 December 2012 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hogeschool Inholland zou opnieuw tweehonderd banen willen schrappen, meldt het Noordhollands Dagblad. Maar volgens bestuursvoorzitter Doekle Terpstra is dat wat te stellig geformuleerd.

De hogeschool is net klaar met een forse reorganisatie. Door de stevig verminderde instroom en de overheidsbezuinigingen zijn er in een jaar tijd 470 voltijdsbanen verdwenen. Nu het stof is gaan liggen, verschijnt het bericht dat er de komende vier jaar nog eens tweehonderd banen weg moeten om Inholland financieel gezond te houden.

Minors verdwijnen
Het is helemaal niet zeker dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren, zegt bestuursvoorzitter Terpstra in een telefonische reactie, en bovendien is de aanleiding anders: ‘Inholland krijgt de komende jaren een heel ander profiel. Minors verdwijnen en we stoppen met nagenoeg al het deeltijdonderwijs. Daarvoor in de plaats komen brede bachelors met verschillende afstudeervarianten. Als die hele verandering doorgaat, schat ik dat er in 2017 rond de tweehonderd minder mensen nodig zijn.’

Dat is volgens Terpsta niet te vergelijken met de klassieke, uit nood geboren sanering van het afgelopen jaar. ‘De nieuwe reorganisatie zetten we in gang omdat we er een betere hogeschool van hopen te worden. Er zijn al veel stappen in de goede richting gezet door meer focus aan te brengen in ons opleidingenaanbod.’

Overheidsbudget
Bovendien kan het aantal banen dat verdwijnt, best meer worden – of minder. ‘Het hangt van zoveel factoren af. Ik kan me bijvoorbeeld best voorstellen dat de brede bachelors veel studenten trekken. Als dat het geval is, blijven er meer banen behouden dan ik nu inschat. Verder speelt het overheidsbudget natuurlijk een rol.’ Hij verwacht dat er geen gedwongen ontslagen gaan vallen.

HOP, Petra Vissers

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top