Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Morphsuitmannen wijzen studenten op tijdig inschrijven

Gepubliceerd: 22 May 2013 • Leestijd: 1 minuten en 4 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ben je ze al tegengekomen? Felgekleurde mannen in ‘morphsuits’: ze lopen deze dagen rond op de hogeschoollocaties om studenten erop te wijzen dat zich op tijd moeten inschrijven en collegegeld moeten betalen voor het nieuwe schooljaar.

104 MurphmanHet is een actie waarmee de Hogeschool Rotterdam studenten wil activeren om hun studiezaken vóór de zomervakantie te regelen. Doen ze dat niet, dan volgt studievertraging. De studiezaken betreffen het tijdig betalen van collegegeld en tijdig (her)inschrijven voor het nieuwe collegejaar. ‘Studenten zijn wettelijk verplicht zich elk jaar opnieuw voor hun studie in te schrijven. Een flink aantal studenten wacht hiermee te lang, waardoor het nieuwe studiejaar al lang en breed gestart is en ze het risico lopen op lesachterstand of uitval’, schrijft de hogeschool in een persbericht.

BSA’s
De herinschrijfdatum van 1 september (het was 1 oktober) is vorig jaar voor het eerst gehanteerd. Ruim 28.429 studenten betaalden op tijd, 2.197 aanmelders en 4.384 herinschrijvers kwamen toen niet vóór 1 september over de brug. Een van de problemen was dat sommige herinschrijvers nog niet wisten of ze al geslaagd waren of een negatief bindend studieadvies (bsa) zouden krijgen. Wie op 1 september zijn collegegeld nog niet heeft gestort, heeft geen werkende netwerkaccount en kan dus niet aan het onderwijs deelnemen.

Dit jaar wordt de herinschrijfdatum van 1 september scherper gehanteerd dan vorig jaar. Studenten die zich niet tijdig herinschrijven lopen een studievertraging op van een halfjaar, stelt de hogeschool. Bij de opleidingen waar je niet op 1 februari kan instromen, is de vertraging zelfs een jaar.

Betalingsachterstand
Daarnaast is er een groep studenten met een betalingsachterstand. Met de boodschap ‘Betalingsachterstand is Studieachterstand’ richt de hogeschool zich ook tot deze studenten. Zij worden opgeroepen om voor 1 augustus aan hun verplichtingen te voldoen, zodat zij zich kunnen herinschrijven en volgend studiejaar ‘gewoon’ kunnen doorstuderen.

Jos van Nierop
Foto: @_Musicology_ / Twitter

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top