Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

28.429 studenten hebben betaald

Gepubliceerd: 3 September 2012 • Leestijd: 0 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De lessen zijn vandaag overal van start gegaan. Twee weken geleden had grofweg de helft van de herinschrijvers hun collegegeld nog niet betaald. De Studenten Service Centers op de diverse locaties hebben het ‘megadruk’ gehad, en inmiddels hebben ruim 28.000 studenten betaald.

Wie vandaag zijn collegegeld nog niet heeft gestort, heeft geen werkende netwerkaccount en kan dus niet aan het onderwijs deelnemen. Dit jaar moet elke student voor 1 september staan ingeschreven en zijn collegegeld hebben betaald. Voorheen lag die deadline op 1 oktober.

Twee weken voor de start van het collegejaar keek de dienst financiën & studentregistratie nog tegen een stapel onbetaalde rekeningen op. Ongeveer de helft van de herschrijvers had nog niet betaald. Er is met man en macht gewerkt bij de Studenten Service Centers. Overal was het ‘megadruk’ met studenten die kwamen betalen of nog documenten moesten inleveren, aldus manager Jacqueline Lavooy.

6.582 rekeningen staan nog open
Inmiddels hebben 28.429 studenten – aanmelders en herinschrijvers – betaald.2.197 aanmelders en 4.384 herinschrijvers zijn nog niet over de brug gekomen. ‘We zijn er dus nog niet’, aldus Lavooy. ‘Het werk bij de SSC’s zal nog even doorgaan. Bovendien moeten we van de onderwijsinstituten nog een overzicht krijgen van de studenten die net voor 1 september zijn geslaagd of die een negatief bindend studieadvies (bsa) hebben gekregen.’ Deze studenten zullen zich uiteraard niet opnieuw inschrijven en kunnen van totale aantal niet-betalers van 6.582 worden afgetrokken.

Pas 1 oktober wordt het definitieve aantal inschrijvers bekend.

 Esmé van der Molen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top