Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Eerstejaars COM krijgen extra informatie over 60-punten bsa

Gepubliceerd: 7 December 2015 • Leestijd: 0 minuten en 48 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Eerstejaarsstudenten van het instituut COM krijgen de informatie over het 60-punten bsa nog een keer. De eerder uitgereikte factsheet wordt bovendien voorzien van een extra uitleg. Dat vertelde collegevoorzitter Ron Bormans vanmiddag aan de sgmr.

Sgmr-lid Pascal Groeneveld was vorige week een van de sgmr'ers die COM-studenten interviewde

Aanleiding voor de extra ‘informatieronde’ is het advies dat de studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr) opstelde na twee bezoekjes aan het instituut. De sgmr concludeerde uit gesprekken dat de studenten onvoldoende waren geïnformeerd, vooral over de compensatiemogelijkheden en de extra herkansing ter waarde van 8 punten. ‘Het is noodzakelijk dat alle studenten goed zijn geïnformeerd’, stelde sgmr-voorzitter Brian van der Sluijs vanmiddag.

Zorgvuldig
Bormans vindt dat COM-directeur Fred Feuerstake zorgvuldig heeft gehandeld. ‘Dus’, vertelde de collegevoorzitter, ‘is het lastig uit te maken of de studenten wel of niet goed zijn geïnformeerd. Daarom hebben we tegen elkaar gezegd: we doen het gewoon nog een keer. Dat was het idee van Feuerstake.’

De nieuwe informatie bestaat uit de factsheet die volgens Feuerstake al een keer aan alle studenten is uitgedeeld en waarop op een schematische manier staat uitgelegd hoe de nieuwe onderwijsvorm in het eerste jaar bij COM eruitziet. Inclusief de compensatiemogelijkheden en de extra herkansing. Bij de factsheet krijgen de studenten nu een extra uitleg. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

Bormans vertelde nog dat op dit moment 60 procent van de eerstejaars bij COM op schema zit, dus alle tentamens heeft gehaald.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top