Blog Corstin: De wereld beweegt
Blog van CorstinGepubliceerd: 2 days ago
HR-studenten en Lisa (vierdejaars cmd) en Marinda (eerstejaars crossmediale communicatie) zijn foodbloggers. Een keer per maand trakteren ze Profielen op een succesrecept. In april maken ze een kleurige kipshoarmaschotel. Lekker!
Deze keer een mooi kleurrijk lente-/zomergerecht van de keukenprinsessen van Kokenvoorspekenbonen.com. Dit recept is niet alleen makkelijk te maken, het staat ook nog eens erg leuk op tafel als je een grote groep mensen te eten krijgt! Voeg zoveel ingrediënten toe als je wilt en laat je gasten hun eigen tortilla samenstellen!
Ingrediënten:
– tortilla’s
– kipfilets
– shoarmakruiden
– paprika
– ui
– olie
Knoflooksaus:
– 4 tenen knoflook
– 8 el mayonaise
– peterselie
Bereiding:
1. Snijd de peterselie fijn en pers de teentjes knoflook uit.
2. Meng de geperste knoflook en peterselie in een kom met de mayonaise.
3. Snijd de ui en de paprika in dunne reepjes of ringen.
4. Maak van de kipfilets mooie shoarmareepjes en meng in een kom met shoarmakruiden naar smaak.
5. Verhit wat olie in een koekenpan. Besprenkel de tortilla’s met een beetje water en doe ze één voor één in de pan totdat ze lichtbruin kleuren.
6. Bak vervolgens de ui en de paprika (in dezelfde pan).
7. Bak als laatste de kipshoarmareepjes totdat ze mooi lichtbruin zijn.
8. Leg alle ingrediënten bij elkaar op een grote plank of schotel en geniet met een grote groep (of in je eentje) van dit heerlijke gerechtje!
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Misschien een handige tip voor sommigen. Bak eerst de kip en dan pas de groenten. De kruiden en de smaak van kip mixen dan met de olie en deze smaak slaat dan ook gelijk over op de groenten. Wat het zelfs beter kan maken(en ik spreek nu uit ervaring), is om de kip eerst te bakken en iets later tegelijkertijd de groenten in de zelfde pan. Dan krijg je weliswaar meer iets als een kip-groenten mix, maar het smaakt veel beter.