Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Foodblog: kipshoarma schotel

Gepubliceerd: 25 April 2016 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Blogs

HR-studenten en Lisa (vierdejaars cmd) en Marinda (eerstejaars crossmediale communicatie) zijn foodbloggers. Een keer per maand trakteren ze Profielen op een succesrecept. In april maken ze een kleurige kipshoarmaschotel. Lekker!

kipshoarmagroot

Deze keer een mooi kleurrijk lente-/zomergerecht van de keukenprinsessen van Kokenvoorspekenbonen.com. Dit recept is niet alleen makkelijk te maken, het staat ook nog eens erg leuk op tafel als je een grote groep mensen te eten krijgt! Voeg zoveel ingrediënten toe als je wilt en laat je gasten hun eigen tortilla samenstellen!

Ingrediënten:

– tortilla’s
– kipfilets
– shoarmakruiden
– paprika
– ui
– olie

Knoflooksaus:
– 4 tenen knoflook
– 8 el mayonaise
– peterselie

Bereiding:
1. Snijd de peterselie fijn en pers de teentjes knoflook uit.
2. Meng de geperste knoflook en peterselie in een kom met de mayonaise.
3. Snijd de ui en de paprika in dunne reepjes of ringen.
4. Maak van de kipfilets mooie shoarmareepjes en meng in een kom met shoarmakruiden naar smaak.
5. Verhit wat olie in een koekenpan. Besprenkel de tortilla’s met een beetje water en doe ze één voor één in de pan totdat ze lichtbruin kleuren.
6. Bak vervolgens de ui en de paprika (in dezelfde pan).
7. Bak als laatste de kipshoarmareepjes totdat ze mooi lichtbruin zijn.
8. Leg alle ingrediënten bij elkaar op een grote plank of schotel en geniet met een grote groep (of in je eentje) van dit heerlijke gerechtje!

Marinda en Lisa gaven eerder al recepten voor:
Knapperige kipnuggets
Boerenkool en croute
Mexicaanse tortillahapjes

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Foodblog: kipshoarma schotel

  1. Misschien een handige tip voor sommigen. Bak eerst de kip en dan pas de groenten. De kruiden en de smaak van kip mixen dan met de olie en deze smaak slaat dan ook gelijk over op de groenten. Wat het zelfs beter kan maken(en ik spreek nu uit ervaring), is om de kip eerst te bakken en iets later tegelijkertijd de groenten in de zelfde pan. Dan krijg je weliswaar meer iets als een kip-groenten mix, maar het smaakt veel beter.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top