Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De zegening van een Studenten OV

Gepubliceerd: 17 September 2012 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Andrei blogt

Student Andrei Vreeling (‘Bedrijfskunde MER’). Vandaag over de studenten ov-kaart. ‘Van mijn reisproduct blijven ze af…’

“Vaak ben ik blij dat ik in Nederland mag wonen. Vaker ben ik het niet overigens, maar dat heeft weer totaal andere redenen. Nog blijer word ik als ik elke ochtend incheck met die leuke code in de bus; ik reis – indirect betaal ik natuurlijk wel – gratis in het ov. En wat een zegening is dat!

Natuurlijk is het reisproduct bedoeld om zonder financiële obstakels naar school te kunnen, het geeft alleen zoveel andere voordelen. Zo was er in maart een studentenmanifestatie, gratis naar Amsterdam. Op een vrije dag even op en neer naar Groningen. ‘Het kost mij toch niets, alleen tijd’, zoals een vriend van mij het treffend zei.

Het reisproduct is zogezegd een zegening. Diep van binnen betreur ik het ook wel dat ik het soms misbruik, dat ik soms na een dag college ‘even’ naar Den Haag ga en dan in de trein zit, mensen zie die wel een duur abonnement hebben. Dan denk ik even na en moet ik constateren dat we in Nederland als student toch best wat privileges hebben.

Er wordt in de politiek ook al gesproken over het inperken van het reisproduct, de één zegt dat we mee moeten betalen, de ander heeft het over afschaffen en weer een ander over behoud van het product. Nu wil ik als student best mijn steentje bijdragen om de crisis op te lossen, maar van mijn reisproduct blijven ze af. Noem ‘t ‘het not in my backyard’-effect.”

Andrei Vreeling

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to De zegening van een Studenten OV

  1. Als je na zit te denken is het zogenaamde gratis ov-kaart voor studenten een slimme truc om de baas van NS een grote villa en een Ferrari te bezorgen. Hoe vaker jij naar Den Haag gaat, hoe sneller hij zijn Ferrari krijgt.

  2. Volgens mij wordt er bij de verstrekking van een Studenten-OV nergens specifiek vermeld dat het enkel gebruikt mag worden voor retourtjes Papa/Mama-Hogeschool. Zie je gratis ritjes naar Amsterdam en Den Haag als een steuntje in de rug voor de persoonlijke ontwikkeling van de student. (Nevenactiviteiten, praktijkkennis opdoen, enz.)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top