Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meedrinken met… de personeelsvereniging

Gepubliceerd: 12 November 2012 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Binding binnen de HR is natuurlijk erg belangrijk. Daarom organiseert de personeelsvereniging activiteiten als bloemschikken, theater- en museumbezoek, duiken en de jaarlijkse wijnproeverij. Vijftien soorten wijn, één avond. En Profielen was erbij.

18.30 uur
Rustige vioolmuziek klinkt op de achtergrond wanneer een groep docenten en medewerkers de wijnloods in Vlaardingen binnenloopt. ‘Nou, proost hè!’ Het eerste glas wordt geheven.

19.00 uur
Het welkomstwijntje is achter de kiezen. ‘Wijnproeven doet de personeelsvereniging al best lang’, weet organisator en docent ict/bedrijfskunde/recht Arthur van der Molen te vertellen. ‘Elke keer proberen we weer een soort reis te maken binnen een wijnregio, dit keer is het van Elzas tot Wenen.’ De ongeveer dertig medewerkers van de HR hebben ondertussen plaatsgenomen aan een keurig gedekte lange witte tafel. Hier zullen zij, onder leiding van wijnkenner extraordinaire René Persoon, de fijne kneepjes van het wijnproeven leren. Persoon waarschuwt alvast: ‘Drink niet het volledige glas op. Dat houdt de mens niet vol. Maar spuug vooral uit in het daarvoor bestemde bakje.’

19.30 uur
‘Slovenen maken heel mooie wijnen’, vertelt Persoon. ‘Houdt het glas onderaan beet want dan ruik je niet wat je vandaag in je handen hebt gehad. Ruik goed, dat is heel belangrijk. Dit is het meest eigenwijze, typische wijntje. Eén met een licht muskaattoontje. Ruiken jullie dat?’ Dertig neuzen duiken de glazen in. ‘Nu mogen jullie proeven’, vervolgt hij. ‘Neem een kleine slok, acht seconden lang op de tong rollen voor een smaakimpressie.’

20.40 uur 
Het eerste glas gaat om.

21.00 uur 
Het is tijd voor het kaasbuffet. Haastig hollen de medewerkers naar een tafel vol Franse lekkernijen. ‘Oh, ik heb nog niet gegeten!’, roept iemand achterin. Karin den Boer van abz (algemene en bestuurlijke zaken) staat met een bordje kaas in haar hand, een glas wijn in de ander. ‘Het is misschien al wel de vijfde of zesde keer dat ik mee ben. Het is altijd erg leuk, je leert ook veel. En ik geloof zelfs dat het nog nooit is voorgekomen dat ik hier geen fles wijn kocht voor thuis. Er zijn medewerkers die dozen meeslepen. Maar dat gaat mij niet lukken hoor, ik ben met de metro.’ Haar collega Raquel Lam staat ietwat beteuterd bij de kaastafel. ‘Alles is op. Dat wordt schrapen.’

21.20 uur
‘Wat ik grappig vind met wijnen van dit kaliber is dat iedereen er stil van wordt. Je kan een speld horen vallen’, zegt René Persoon. De medewerkers hebben de laatste wijn, een Theo Minges Riesling Auslese Goldkapsel uit 2007, voorgeschoteld gekregen. En inderdaad: iedereen is er stil van. Tot het applaus, dat vrolijk echoot door de loods.

Alice Boothby

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top