Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten zijn net mensen

Gepubliceerd: 1 October 2012 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Anne-Marit Dannijs Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Anne-Marit Dannijs is lerarenopleider maatschappijleer bij de Hogeschool Rotterdam, studeert psychologie en blogt voor Profielen.

De staatssecretaris van het demissionaire kabinet wilde meer docenten met een master in het hbo. Als docent vind ik meerdere opleidingen altijd beter dan één, hoewel ik me afvraag of deze maatregel ook direct betere docenten en een hogere onderwijskwaliteit oplevert. Voor mij persoonlijk is het in ieder geval een mooie kans om een derde opleiding te gaan afmaken. Grappig is wel dat er blijkbaar een vaste studentenrol is waar je dan automatisch inschiet, óók als je zelf docent bent.
Zuchten omdat je voor vak X op website Y moet kijken met inlogcode z, terwijl je voor vak A op de andere website moet inloggen met weer een andere code. Die staat in een brief die je ooit eens hebt gekregen, maar nu ergens op een obscuur stapeltje papier ligt.

Overwegen of je de colleges van vak X wel wilt gaan volgen. Het zijn er zestien en je kent het boek toch al bijna uit je hoofd. Levert weer veel avonden op om thuis te gaan studeren.

Planningen maken en je er de eerste week al niet aan houden. Want ja, die belangrijke afspraak op je werk kwam ertussendoor en de dag erna te moe door een gebroken nacht met een huilend kind dat niet kon slapen.

Berekenen dat een 5,5 ook een voldoende is en dat als ijkpunt nemen voor het leren van de toets. En hopen dat het misschien toch wel een zeven kan worden zo. Denken dat je nog tijd genoeg hebt als het tentamen over twee maanden is, terwijl de weken voorbijschieten en het tentamen ineens over twee dagen is. En het boek op mysterieuze wijze veel dikker is geworden dan je dacht.

Vertrouwen hebben dat het jou zo wel lukken zal, dat alleen andere studenten het op deze manier niet redden. Hmm, studenten lijken net mensen. En ik ben er nu weer een van.

Anne-Marit Dannijs

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Studenten zijn net mensen

 1. Maar wat doet het met je onderwijs nu je zelf weer in de schoolbanken zit? Dat lijkt mij een interessante vraag.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top