Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

bij dat ‘bushokje’…

Gepubliceerd: 28 March 2013 • Leestijd: 1 minuten en 18 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Even bijpraten, een activiteit bezoeken of bezig met een project. Profielen loopt door de locaties van de HR en vraagt wat studenten en docenten aan het doen zijn.

peukenDe antirookcampagne van de hogeschool moet nog beginnen maar de eerste voorzieningen zijn al getroffen. Locatie Museumpark is een heuse rookabri rijker: een soort glazen bushokje met blauwe en rode lijnen eromheen. Profielen sprak met Julian(25), vierdejaars mwd, die keurig binnen de lijnen staat.

En, gaat dit werken?
‘Dit gaat nergens over. Over een week staat iedereen gewoon weer in het zonnetje te roken en niet in dit hok. Ze kunnen beter een Berlijnse Muur eromheen zetten, want dit gaat niet werken.’

Wat moet er dan gebeuren?
‘Kijk, als je rookt moet je niet ouwehoeren, maar er had sowieso gecommuniceerd moeten worden met de rokers. Een enquête ofzo. Nu hebben ze dit ding hier gewoon neergezet zonder het met de rokers te bespreken. Dat levert alleen maar wrijving op. Ook is daar verderop (wijst richting ingang metro, red.) een betere plek. Lekker in het zonnetje. Oja en grotere asbakken, het ligt nu al helemaal vol.’

Begrijp je dat de hogeschool de rokers bij de ingang weg wil hebben?
‘Ik heb er zelf geen last van dat er mensen staan te roken. Ook heb ik nog nooit iemand gehoord die zich eraan ergerde. Het probleem is denk ik ook eerder dat de rokers hun peuken op de grond gooien. Dat vind ik ook echt niet kunnen. Iemand moet dat dan met een prikkertje opruimen. Dat is toch vernederend. Dan sta ik echt met plaatsvervangende schaamte te kijken. Laat dat lekker iemand met een taakstraf doen!’

Ga je mensen er wel op aanspreken als ze buiten de lijnen staan?
‘Dat moet iedereen lekker zelf weten. Dat stadium is deze maatschappij denk ik al lang voorbij. Laatst nog in de metro. Staat er een gast zijn vriendin helemaal uit te schelden. Niemand trekt zijn mond open. Dat zal hier denk ik ook wel gebeuren. Maar ik zeg het je zo, ik zal netjes in dit hokje gaan roken.’

Jonathan van Noord

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to bij dat ‘bushokje’…

  1. Ik heb er altijd enorm last van dat ze voor de ingang roken en wil dat dit verboden wordt. Hebben de rokers het recht om ons (niet-rokers) ongevraagd te vergiftigen?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top